• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Voortandwielen

Deze essentiële onderdelen van je brommer zorgen voor de overdracht van kracht van de motor naar de aandrijfketting of -riem, wat resulteert in de beweging van het voertuig. Ontdek hieronder meer over de werking van voortandwielen en hun functies.
Voortandwiel
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 319

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 319

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hoe werkt de tandwielverhouding voor een brommer?

De tandwielverhouding voor een brommer verwijst naar de verhouding tussen het aantal tanden op het voortandwiel en het achtertandwiel. Deze verhouding heeft invloed op de prestaties van de brommer, zoals de acceleratie en topsnelheid. Een hogere tandwielverhouding (een groter voortandwiel of kleiner achtertandwiel) resulteert meestal in een betere acceleratie maar een lagere topsnelheid, terwijl een lagere tandwielverhouding (een kleiner voortandwiel of groter achtertandwiel) zorgt voor een hogere topsnelheid maar een langzamere acceleratie.

Optimale prestaties

Door de juiste tandwielverhouding te kiezen voor jouw rijstijl en omgeving, kun je de prestaties van je brommer optimaliseren. Of je nu meer nadruk wilt leggen op snelheid of acceleratie, het aanpassen van de tandwielverhouding kan een significant verschil maken in de rijervaring.

Wat doet een groot tandwiel voor?

Een groot voortandwiel wordt vaak gebruikt om de topsnelheid van de brommer te verhogen. Door het vergroten van het voortandwiel en het verkleinen van het achtertandwiel, wordt de overbrengingsverhouding gewijzigd, waardoor de brommer hogere snelheden kan bereiken bij een gegeven motortoerental. Dit kan vooral gunstig zijn voor rijders die lange afstanden afleggen op de snelweg en een hogere topsnelheid nodig hebben.