• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

CE keur uitlaten

Alleen vervangingsuitlaten met een e-keur zijn goedgekeurd (gehomologeerd) voor gebruik op de Europese wegen. Een goedgekeurde uitlaat heeft de 'E' met een getal erachter, in de uitlaat geslagen staan. Dat getal geeft alleen aan in welk Europees land de goedkeuring is gedaan. De goedkeuring is echter rechtsgeldig in allen landen van de Europese unie.

Uitlaten die "gehomologeerd" zijn voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in geldende normen voor de uitstoot van gassen en / of geluidsniveaus. Goedkeuring van een aftermarket-uitlaatsysteem is alleen geldig als de uitlaat is geïnstalleerd op de voertuigen waarvoor de uitlaat is goedgekeurd en de goedkeuring is niet geldig als deze gebruikt wordt op een ander type voertuig.

Een uitlaat is dus altijd goedgekeurd in combinatie met een type scooter, motorscooter of motorfiets. Dit kan ook een hele lijst met verschillende scooters of motorscooters zijn. De goedkeuring wordt gekoppeld aan de typegoedkeuring van het voertuig dat weer verwerkt zit
in het voertuigidentificatienummer (VIN).

Bij een ECE goedgekeurd uitlaatsysteem wordt vaak een samenvatting van de informatie met betrekking tot de goedkeuring gegeven, inclusief de lijst van voertuigen waarvoor de uitlaat is goedgekeurd.

Zandri vermeldt bij de uitlaten op de website expliciet wanneer de uitlaat voorzien is van een ECE keur en streeft ernaar u open en zo volledig mogelijk te informeren.

Staat er geen ECE keurmerk vermeld, dan beschikt deze uitlaat beschikt niet of een ECE keur of is deze bij ons (nog) niet bekend.