• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Helmen

De belangrijkste accessoire op de scooter of brommer: een goede helm. Bij Zandri hebben we voor ieder wat wils: of je nu kiest voor een retro helm, integraalhelm of een crosshelm. Wij verkopen alleen goedgekeurde helmen van verschillende merken en in vele verschillende kleuren en designs. Bij het kiezen van de juiste helm is de pasvorm het aller belangrijkst. Een helm mag niet te strak zitten, maar zeker ook niet te los omdat de helm dan niet goed zijn werk kan doen bij een val. Kunnen wij u helpen bij het kiezen van de perfecte helm? Graag helpen wij u op de chat rechtsonderin het scherm, of bekijk onze keuzehulp helmen.

Helmen

Scooterhelmen en brommerhelmen

De Zandri webshop heeft een breed assortiment scooterhelmen voor scooters en brommers. Of u een crosshelm zoekt, een integraalhelm, jethelm, retrohelm of een kinderhelm. Al deze type helmen zijn veilig en geschikt voor gebruik op de openbare weg, en zijn voorzien van een ECE-keurmerk.

ECE-keurmerk scooterhelmen

De afkorting ECE staat voor ‘Economic Commission for Europe’. De activiteiten van de ECE bestaan onder andere uit het opstellen van richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Ook de manier van testen wordt door de commissie voorgeschreven.

Voordat een scooter helm het ECE-keurmerk krijgt moet de scooter helm getest worden. Normaal wordt de kwaliteit van producten door steekproeven gecontroleerd. Het ECE verplicht echter dat elke lading scooterhelmen gecontroleerd wordt. Daarbij worden een paar scooterhelmen van de productielijn meegenomen en opnieuw aan de voorgeschreven testen onderworpen. Doorstaan deze hoofddeksels de testen niet, dan wordt de hele lading afgekeurd.

Scooterhelm kopen

Gaat u een nieuwe scooterhelm kopen? Bekijk dan eens ons ruime assortiment scooterhelmen. Door ons grote assortiment vind je altijd het type helm dat je zoekt. Al onze scooterhelmen bieden een goede bescherming en zijn leverbaar voor vrijwel ieder type hoofd. Of je nu een jethelmen zoekt met een Geïntegreerd zonnevizier, Speed pedelec helm, een integraalhelmen met snelsluiting of systeemhelmen, voor alle type scooterrijders hebben wij de geschikte helm.

Scooterhelm toebehoren

Bij Zandri kunt u niet alleen terecht voor brommer- en scooterhelmen met het ECE-keurmerk, maar ook voor diverse toebehoren, zoals:
- Helmmutsen
- Helmophangsystemen
- Vizieren
- Helmbakken
- Brillen

Gevallen met de scooter helm?

Bent u met uw scooterhelm of brommerhelm op in botsing gekomen of gevallen? Als de scooter helm meer dan een tikje heeft opgevangen, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Het dempende vermogen van het materiaal binnen in de helm kan sterk verminderd zijn.

Maatvoering scooterhelmen

Het is van groot belang dat uw helm de juiste maat heeft. Alleen wanneer een helm goed past, is hij effectief bij een eventuele val. De maat helm die u nodig heeft is makkelijk te achterhalen via deze maatvoeringstabel. Voordat u de helm definitief in gebruik neemt, moet u hem bovendien passen.