• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter uitlaten

Naast het uiterlijk vertoon van een sportieve uitlaat, heeft de scooter uitlaat een belangrijke functie in het presteren van de scooter. Niemand wil dus met een kapotte uitlaat rijden. Met deze wetenschap in gedachte is het een goed idee gepaste aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste uitlaat en uitlaatonderdelen. Wij helpen jou graag bij het uitkiezen van een nieuwe uitlaat. Lees ook onze uitlaat keuzehulp.

Uitlaten

Groot assortiment scooter uitlaten

Doordat wij groot belang hechten aan het optimaal presteren van jouw scooter en wij beseffen hoe de juiste uitlaat daar een grote rol bij speelt, bieden wij een groot assortiment aan scooter onderdelen, uitlaten en uitlaatonderdelen. Met maar liefst +300 verschillende uitlaten doen we er alles aan om altijd de juiste producten te kunnen bieden en zo jouw scooter op het beste vermogen te laten presteren. Voor elk budget hebben we een ruime keuze aan uitlaten geschikt voor 2takt en 4takt motorblok, 2 of 4 kleppen en ook voor injectiemotoren kan je bij ons terecht. Met onze handige zoekfilter kan je op een overzichtelijke wijze ons assortiment bekijken.

Verschillende type uitlaten voor scooters

Zoals gezegd willen we graag de beste producten kunnen leveren om zo jouw scooter optimaal te laten presteren. Welke typen hebben we dan zoal in ons assortiment? Het type uitlaat is om te beginnen afhankelijk van het type motorblok en met hoeveel CC deze draait. Om de juiste uitlaat te kunnen kiezen moet je dus weten watvoor motorblok je in je scooter hebt, op welke techniek deze draait en met hoeveel CC. Een 50CC uitlaat op een 70CC motorblok doet af aan de werkelijke prestaties van de scooter en zal je dus nooit op volvermogen rijden. Dit zijn allemaal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe uitlaat.

2 takt uitlaten

Bij een 2 takt scooter kan deze alleen optimaal presteren wanneer deze voldoende tegendruk uit de uitlaat krijgt. Bij te weinig tegendruk zal de cilinder in de motor slecht lopen en dus weinig pk's kunnen produceren, terwijl bij teveel tegendruk de cilinder als het ware wordt afgeknepen en daardoor niet optimaal kan presteren.

4 takt uitlaten

Doordat een 4 takt motor kleppen bevat in plaats van open poorten in de cilinderwand, is de tegendruk van de uitlaat wat minder van belang. Naast de optimalisatie van vermogen, fungeert de uitlaat hier ook als flinke geluidsdemper.

Originele uitlaten

Bij het kiezen van jouw scooter uitlaat kan je jezelf de vraag stellen, wil ik een originele uitlaat of ga ik voor een replica uitlaat? Wanneer je voor de originele uitlaat gaat, dan weet je in elk geval zeker dat de kwaliteit van de materialen aan een bepaalde standaard voldoen, afhankelijk van het merk.

Replica uitlaten

Wanneer er voor een replica uitlaat wordt gekozen, kan de overweging vaak het prijsverschil zijn. Echter is het aan te raden om eerst een goed onderzoek te doen wanneer je besluit een replica uitlaat te kiezen. Er zijn replica's op de markt die zeer goed presteren voor een veel zachtere prijs, maar helaas is er op diezelfde markt ook telleurstellende rommel verkrijgbaar. Chinese scooters kunnen bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk overkomen door een zachte prijs, maar vaak gaan onderdelen veel sneller kapot vooral bij intensief gebruik. Bij de keuze tussen replica of origineel zijn er aardig wat factoren die mee kunnen spelen in deze beslissing. We helpen je graag met het uitzoeken van de juiste uitlaat, dus schroom niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies.

Motorscooter uitlaten

Deze uitlaten zijn geschikt voor motorscooters met een zwaarder type motor zoals 125CC en de 150CC. Kijk gerust in ons assortiment voor een ruime keuze motorscooter uitlaten.

Terugloop uitlaten

Bij het kiezen van een uitlaat kan je ook nog een terugloop uitlaat overwegen. Originele uitlaten zijn vaak begrensd met een zogenaamde prop, terwijl met een terugloop uitlaat jouw scooter onbegrensd vermogen kan halen.

Verschillende type brommer uitlaten

In ons assortiment zijn er verschillende type brommer uitlaten beschikbaar. We vinden het belangrijk je altijd te kunnen voorzien van de juiste onderdelen. Daarom hebben we een ruime keuze beschikbaar, waaronder ook schakelbrommer uitlaten en klassieke brommer uitlaten.

Schakelbrommer uitlaten

Onder dit type brommer uitlaten vind je een groot assortiment geschikt voor maar lieft 19 verschillende soorten merken. Bij ons vind je dus altijd de geschikte schakelbrommer uitlaat.

Klassieke Brommer uitlaten

Ook voor de klassieke brommer kan je prima bij ons terecht voor een knap stukje uitlaat. We hebben met ruim 180 verschillende keuzemogelijkheden een flink aanbod om jouw brommer van de juiste uitlaat te voorzien. Door gebruik te maken van de zoekfilter kan je op een efficiente wijze onze voorraad bekijken.

Scooter uitlaat vervangen

Wanneer je besluit je scooter uitlaat te vervangen zijn er, naast het type motorblok, ook nog andere zaken waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat je altijd een nieuwe uitlaatpakking meemonteert. Ook kan het zijn dat je de boutjes er niet makkelijk inkrijgt. Maak dan gebruik van opvulringetjes en montagevet. Natuurlijk staan we je graag bij met deskundigadvies wanneer je besluit je scooter uitlaat te willen vervangen. Neem gerust contact met ons op voor al jouw scooter vragen.