• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Veilige schrijfremsloten voor uw scooter

Een schrijfremslot beschermt tegen diefstal van uw scooter. Alle schijfremsloten kunnen voor alle merken en typen scooters gebruikt worden. Binnen Zandri.nl is er een ruime keuze aan diverse goedgekeurde sloten.  Wij raden u dan ook aan om tijdens het aanschaffen van een scooterslot rekening te houden met het keurmerk ART3 of ART4. Deze goedgekeurde sloten worden getest door Stichting Art. Lees voor meer informatie onze Keuzehulp schijfremslot

Schijfremslot

De belangrijkste merken schijfremsloten

Een aantal merken springt er positief uit als je een goed en degelijk schijfremslot wilt gaan kopen. Er zijn diverse topmerken die je kunt overwegen als je voor de beste kwaliteit schijfremsloten gaat. Let bij het kopen van een schijfremslot vooral op het keurmerk, dat aangeeft hoe veilig het betreffende slot is qua bescherming. Kies je voor een slot met het keurmerk ART3 of ART4, dan weet je zeker dat je een echt kwaliteitsslot aanschaft, dat optimale bescherming biedt tegen diefstal en vandalisme. Maar wat zijn eigenlijk de bekendste merken schijfremsloten? Tot de betere merken behoren Abus, Artago en Luma. Deze merken bieden naast schijfremsloten ook kettingsloten aan. Andere goede en betrouwbare merken die je kunt overwegen als je een sterk schijfremslot zoekt, zijn MKX, Pro-tect of Power1. Neem eens een kijkje in ons grote assortiment schijfremsloten!

Verschillende typen schijfremsloten

Er bestaan tegenwoordig meerdere typen schijfremsloten. Allereerst is het er het standaard schijfremslot, die je gewoon met een sleutel kunt vastzetten. Dit is en functioneel en praktisch type slot, dat eenvoudig te bedienen is en verder geen speciale bijzonderheden heeft. Er zijn scooterrijders die ervoor kiezen om dit slot te combineren met een extra beugelslot of kettingslot, zodat hun scooter op twee manieren en dus extra veilig is vergrendeld. Naast dit standaardmodel schijfremslot kun je ook kiezen voor twee andere meer geavanceerde varianten, die we hieronder verder voor je toelichten, namelijk een schijfremslot met alarm en schijfremsloten met ART-keurmerken. Ten slotte zijn er nog schijfremsloten te koop met een waarschuwingskoord, waar we straks nog dieper op ingaan.

Een schijfremslot met alarm

Een bijzondere variant onder de schijfremsloten is het schijfremslot met alarmsysteem. Als een scooterdief aan dit slot gaat prutsen, gebeurt er iets wat hij of zij heel vervelend vindt. Er gaat dan een keihard alarm af, die de potentiële dief op de vlucht doet slaan. Ook kun je kiezen voor schijfremsloten die een sterk en dus opvallend lichtsignaal afgeven als er aan gemangeld wordt. Zo ben je dus nog beter beschermd tegen diefstal van je scooter.

Schijfremsloten met ART-goedkeuring

In de wereld van schijfremsloten worden er vijf keurmerken onderscheiden die de mate van bescherming van de sloten aangeven, namelijk: ART2, ART3, ART4, ART5. Als je een écht betrouwbaar slot wilt, dat goed tegen inbraak bestand is, dan kun je het beste kiezen voor een slot met ART3 of hoger. Deze sloten hebben namelijk een erkend politiekeurmerk en zijn bovengemiddeld veilig. Zo worden ART 4 sloten door verzekeringsmaatschappijen aangeraden voor scooters die je onderweg wilt stallen. ART 5 betreft scootersloten die ook door verzekeraars erkend zijn, maar bedoeld zijn voor zwaardere scooters en motoren.

Waarom kiezen voor een schijfremslot met waarschuwingskoord?

Wanneer je een schijfremslot gaat kopen, raden we je aan om te kiezen voor een schijfremslot met waarschuwingskoord, ook wel herinneringskoord genoemd. Veel scooterrijders vergeten in alle drukte namelijk dat hun voertuig nog op de schijfrem staat, starten de scooter en kunnen vervolgens hiermee het spatbord of de voorvork van hun scooter beschadigen, doordat het slot verplaatst en zo schade aanbrengt. De waarschuwingskabel herinnert je er aan dat je scooter nog van het slot gehaald moet worden. Dit koord is misschien een kleine accessoire, die niet zoveel voor lijkt te stellen. Maar om onnodige beschadigingen te voorkomen, is dit type slot met koord onmisbaar. Naast het voorkomen van beschadigingen aan je scooter is een schijfremslot met waarschuwingskoord ook nuttig om potentiële scooterdieven af te schrikken. De waarschuwingskoorden vallen namelijk erg op en maken geïnteresseerde scooterdieven duidelijk dat jouw scooter goed beveiligd is met een slot.

Hoe meet ik de maat voor mijn schijfremslot op?

De juiste maat opmeten voor je slot is van groot belang. Als je een nieuw schijfremslot aanschaft, moet deze natuurlijk wel perfect op de schijfrem van jouw scooter passen. Maar hoe meet je de maat van de schijfremmen op een correcte manier? Doorgaans heeft de slotbeugel een doorsnede van 16 mm, terwijl de slotpen een diameter van 14 mm heeft, maar er zijn meerdere maatvoeringen. Cruciaal is om met een schuifmaat de sleuven en koelgaten exact op te meten, zodat je de precieze maten van het benodigde slot kunt bepalen.

Waarom je schijfremslot bestellen bij Zandri?

Als je een goed en betrouwbaar slot met remschijf zoekt, raden we je aan om in de collectie van Zandri te kijken voor een mooi exemplaar. Je schijfremslot kopen bij Zandri is om een aantal redenen een slimme keuze. Ten eerste is het assortiment schijfremsloten van Zandri erg breed. Je hebt dus de keuze uit meerdere schijfremsloten en vindt daardoor altijd wel een perfect slot dat exact aan jouw wensen en eisen voldoet. Een tweede voordeel van een schijfremslot via Zandri bestellen, is dat je verzekerd bent van een scherpe prijs. Zandri koopt zijn voorraden voordelig en groot in, waardoor de prijzen van onze schijfremsloten concurrerend zijn. We kunnen nog wel even doorgaan met het benoemen van de voordelen van Zandri. En dat doen we dan ook. De garantie die Zandri biedt op de geleverde producten, is een derde grote voordeel van deze online winkel. Op alle producten geldt een fabrieksgarantie van twee jaar. Dus mocht jouw bestelling beschadigd aankomen of defecten hebben, dan kun je deze binnen twee jaar laten omruilen of repareren. En als producten buiten jouw schuld om beschadigd raken, kun je via het digitale formulier op de homepage van Zandri een garantieverzoek doen. Ten vierde het retourbeleid van Zandri een positief punt van deze webshop. Producten die na aankoop uiteindelijk toch niet bevallen, kun je binnen de vastgestelde retourtermijn van twee weken gratis en gemakkelijk retourneren. In de vijfde plaats zijn het de positieve klantbeoordelingen die Zandri duidelijk onderscheiden van de concurrentie. Qua reviews krijgt Zandri een hoge beoordeling op TrustPilot, met ruim 22.000 beoordelingen. Last but not least mag de professionele en goed bereikbare klantenservice van dit bedrijf niet onvermeld blijven. De belangrijkste vragen en antwoorden zijn gemakkelijk te vinden op de FAQ-pagina. Mocht jouw vraag hier niet beantwoord worden? Dan kun je telefonisch of digitaal contact opnemen met de klantenservice en heb je razendsnel antwoord op jouw vraag of vragen.