• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter accu's

Wil je je huidige scooter accu gaan vervangen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wanneer kun je de accu het beste vervangen? En welke kun je het beste gebruiken ter vervanging? Er zijn namelijk een hoop soorten om uit te kiezen waaronder lood, lithium, onderhoudsvrij en zuurvrij. Lees alles in onze keuzehulp.

Accu
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 64

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 64

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Een goede Scooter accu kopen?

In de loop der tijd zal de scooter accu verslechteren. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan dat het starten langer duurt of dat hij uiteindelijk überhaupt niet meer start. Wanneer je startproblemen hebt dan is dat vaak het eerste waaraan je merkt dat de scooter het niet meer doet. Ook kan het zijn dat de richtingaanwijzers het niet meer doen. De energie hiervoor wordt namelijk ook gewonnen uit de scooter accu. Wanneer je dan via kickstart je scooter start dan is dit vaak nog de enige manier waarop je de brommer of scooter kunt starten. Maar dit is natuurlijk niet de meest handige manier om een scooter te starten. Het vervangen van je scooter accu is dan in de meeste gevallen de beste optie om voor te gaan. Als we kijken naar de oudere types dan hebben we het soms nog over onderhoudsvrije accu's.

Scooter accu loopt uit zichzelf leeg?

Als de scooter niet gebruikt wordt dan zal de scooter accu langzaam leeglopen. Dit noemen we ook wel zelfontlading. De manier waarop dit gebeurt verschilt per type scooter accu. Dit is bijvoorbeeld niet hetzelfde als bij zowel een gel, lood of zuuraccu. Nattere accu’s die navulbaar zijn hebben meer zelfontlading dan een droge accu als Gel of Lithium. Het leeglopen is net zoals bij een fietsband. Wanneer je hem niet bijpompt dan zal hij op den duur lucht verliezen en leeglopen. Wanneer hij niet meer vol genoeg zit dan is de kans groot dat de scooter moeilijk of überhaupt niet meer start. Dit moet je zien te voorkomen. Wanneer je hem niet oplaadt dan kun je schade veroorzaken en in sommige gevallen beschadig je de accu intern en dan is vervanging nog de enige optie die je hebt. Beschadigingen zorgen voor verlies in capaciteit. Dit zorgt er weer voor dat de scooter accu minder kracht heeft en ook dat kan zorgen voor problemen bij het starten. Gebruik je een scooter een lange tijd niet, bijvoorbeeld in de winter? Gebruik dan een druppellader om diepontlading te voorkomen en zo toch nog de accu op peil te houden. Zo gaat hij ook weer een stukje langer mee.

Welke accu moet ik voor mijn scooter hebben?

Wanneer je de accu voor je scooter gaat vervangen dan vervangen velen de accu weer met een nieuwe van hetzelfde type. Sommigen gaan ook voor een ander model? Waarom? En waar moet je op letten? Wat vooral belangrijk is: De voltage, ampère en de meting moeten hetzelfde zijn. Qua formaat moet de accu immers gewoon passen en hij moet goed kunnen worden bijgeladen. Wanneer je kiest voor een model met een hogere ampère dan krijgt de dynamo niet goed vol en dat zal een negatieve impact hebben op het starten en het uithoudingsvermogen. Meer informatie nodig, lees dan onze scooter accu keuzehulp.

Soorten scooter accu's

Er zijn verschillende soorten accu’s voor de scooter. Je kunt kiezen voor gel, gel-zuur accu’s, lithium, lood en onderhoudsvrij. Gel accu’s en zuur accu’s zijn de meest gekozen en meest voorkomende soorten accu’s. Deze zullen we dan ook eventjes apart in detail bespreken.

Gel accu’s

Een gel accu heeft een vrij hoge trilbestendigheid, hoger dan een zuur accu. Daarnaast maakt het ook niet uit of je de scooter accu nou op zijn kant of rechtop plaatst. Een gel accu kun je direct inzetten. Bij een zuur accu is dat net even een ander verhaal.

Zuur accu’s

Bij een gel-zuur accu wordt er een accuzuur pakket geleverd. Je moet hem eerst zelf vullen voordat je hem kunt gebruiken. Zuur accu’s staan vooral bekend vanwege hun compacte formaat maar toch vrij hoge capaciteit. Vanwege nieuwe Europese wetgeving mag er vanaf 01-02-201 geen accuzuur meer worden verstuurd, dat niet in de scooter accu zelf zit. Het zuurpakket dat los bij dit type accu hoort mogen we dus niet los meesturen. Daarom voegt Zandri het zuur al toe voordat we de accu versturen. We dit doen pas als de accu verkocht is, om een zo "vers" mogelijke accu te leveren. Om de levensduur van de accu te optimaliseren adviseren wij om de scooter accu voor gebruik volledig op te laden met een acculader.

Verschillende merken accu’s

Er zijn diverse merken accu’s voor de scooter die goed bekend staan vanwege hun kwaliteit. Veelvoorkomende merken zijn: Yuasa, Nitro en Yacht.