• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Kinder helm


De Zandri webshop heeft een breed assortiment kinderhelmen voor de scooters en brommer rijders. Al onze helmen zijn veilig en geschikt voor gebruik op de openbare weg en ze zijn voorzien van een ECE-keurmerk. Voor de aandachtspunten bij het kopen van een helm leest u de Zandri keuzehulp helmen. Kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze? Neem gemakkelijk contact met ons op via de chat rechts onderin het scherm.

Kinderhelmen

ECE-keurmerk kinderhelm

De afkorting ECE staat voor ‘Economic Commission for Europe’. De activiteiten van de ECE bestaan onder andere uit het opstellen van richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Ook de manier van testen wordt door de commissie voorgeschreven.

Voordat een kinderhelm het ECE-keurmerk krijgt moet de helm getest worden. Normaal wordt de kwaliteit van producten door steekproeven gecontroleerd. Het ECE verplicht echter dat elke lading helmen gecontroleerd wordt. Daarbij worden een paar helmen van de productielijn meegenomen en opnieuw aan de voorgeschreven testen onderworpen. Doorstaan deze hoofddeksels de testen niet, dan wordt de hele lading afgekeurd.

Kinder helm

De kinderhelm moet behalve een zeer goede pasvorm hebben natuurlijk ook vooral veilig zijn. De kinderhelm biedt bescherming voor de ogen en het gezicht aangezien hij het hoofd volledig beschermd. Ook tegen weersinvloeden.


Gevallen met de helm?

Bent u met uw scooterhelm of brommerhelm in botsing gekomen of gevallen? Als de helm meer dan een tikje heeft opgevangen, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Het dempende vermogen van het materiaal binnen in de helm kan sterk verminderd zijn.

Maatvoering kinderhelm

Het is van groot belang dat de helm voor uw kind de juiste maat heeft. Alleen wanneer een helm goed past, is hij effectief bij een eventuele val. De maat helm die u nodig heeft is makkelijk te achterhalen via deze maatvoeringstabel of u bekijkt ons filmje. Voordat u de helm definitief in gebruik neemt, moet u hem bovendien passen.