• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Systeemhelm

De Zandri webshop heeft een breed assortiment systeemhelmen voor de scooters en brommer rijders. Al onze helmen zijn veilig en geschikt voor gebruik op de openbare weg en ze zijn voorzien van een ECE-keurmerk. Het grote voordeel van een systeemhelm is dat het kinstuk weg geklapt kan worden waardoor de helm comfortabel op- en afgezet kan worden. Voor meer advies over het kopen van een helm schreef Zandri de keuzehulp helmen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag, zo kunt u ons eenvoudig aanspreken op de chat rechts onderin het scherm.

Systeemhelmen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

ECE-keurmerk systeemhelmen

De afkorting ECE staat voor ‘Economic Commission for Europe’. De activiteiten van de ECE bestaan onder andere uit het opstellen van richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Ook de manier van testen wordt door de commissie voorgeschreven.

Voordat een systeemhelmen het ECE-keurmerk krijgt moet de helm getest worden. Normaal wordt de kwaliteit van producten door steekproeven gecontroleerd. Het ECE verplicht echter dat elke lading helmen gecontroleerd wordt. Daarbij worden een paar helmen van de productielijn meegenomen en opnieuw aan de voorgeschreven testen onderworpen. Doorstaan deze hoofddeksels de testen niet, dan wordt de hele lading afgekeurd.

Gevallen met de helm?

Bent u met uw scooterhelm of brommerhelm op in botsing gekomen of gevallen? Als de helm meer dan een tikje heeft opgevangen, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Het dempende vermogen van het materiaal binnen in de helm kan sterk verminderd zijn.

Maatvoering systeemhelm

Het is van groot belang dat uw helm de juiste maat heeft. Alleen wanneer een helm goed past, is hij effectief bij een eventuele val. De maat helm die u nodig heeft is makkelijk te achterhalen via deze maatvoeringstabel. Voordat u de helm definitief in gebruik neemt, moet u hem bovendien passen.