• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooterbanden

Heeft u interesse in nieuwe scooterbanden? Wij hebben banden van de beste merken, waaronder Schwalbe, Michelin, Anlas, Bridgestone en Mitas. U bestelt banden bij ons tegen scherpe prijzen. Naast de buitenbanden, kunt u bij ons ook kiezen tussen binnenbanden en winterbanden met een goede kwaliteit. Heeft u vragen over de juiste keuze? Dan geven wij u gratis advies. Spreek ons aan op de chat rechtsonder het scherm of ga naar onze contactpagina.

Buitenbanden
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 722

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Rooster Lijst

Producten 1-30 van 722

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Buitenbanden voor de scooter of brommer

Scooters zijn een fijn en praktisch vervoersmiddel. Zo zijn de kosten relatief laag en over parkeergelegenheid hoef je je eigenlijk nooit zorgen te maken; zelfs niet in de drukke stad! Daarnaast gaat er op een warme dag bijna niets boven een lekker ritje op de scooter. Voor het rijplezier, maar zeker ook voor de veiligheid, is het hebben van goede scooterbanden van een zeer groot belang. Er zijn veel verschillende types en merken op de markt, wat het vinden van de juiste scooterbanden soms ingewikkeld kan maken. Want wat is nu eigenlijk de beste scooterband? In het onderstaande worden al jouw vragen over scooterbanden beantwoord. Zo zetten we de verschillende types voor je op een rijtje en geven we een overzicht van de beste merken op dit moment!

Verschillende type scooterbanden

Scooterbanden zijn er net als velgen in alle soorten en maten. Zo zijn er niet alleen heel veel uiteenlopende merken buitenbanden te vinden, maar hebben we ook te maken met diverse bandenmaten, bandenbreedtes en bandenhoogtes. Heb je nieuwe banden nodig? Check voor de aankoop dan dus altijd goed of het product naar keuze wel de juiste bandenmaat heeft! Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met prijsverschillen en zijn er naast dure, ook goedkope scooterbanden te vinden. Welke scooterbanden voor jou het beste zijn, hangt niet alleen af van jouw scooter, maar ook van jouw rijstijl, persoonlijke voorkeuren en de omgeving waar je vaak in rijdt. Zo geven kleine banden een grote wendbaarheid, terwijl grotere banden juist zorgen voor meer stabiliteit. En ook het verschil tussen winter- en zomerbanden is belangrijk om in acht te nemen.

Winterbanden voor de scooter

Koud en nat weer vereist een ander soort band dan warme dagen doen. En hoewel het hebben van winterbanden onder de scooter in Nederland niet verplicht is, is het met het oog op de veiligheid absoluut wel verstandig. Zo hebben winterbanden een speciaal dieper profiel, wat ten tijde van kou zorgt voor meer grip op de weg. Daarnaast zorgen winterbanden ook voor een korte remweg op bijvoorbeeld een nat of ijzig wegdek en geven ze een betere wegligging.

Scooter zomerbanden

Waar winterbanden juist in koudere weersomstandigheden een betere grip op het wegdek hebben, hebben zomerbanden dat juist op warmere dagen. Het hebben van banden die bij de weersomstandigheden passen zorgen daarbij niet alleen voor extra veiligheid, maar ook voor minder slijtage en een zuiniger brandstofverbruik.

All season banden voor de scooter

Een derde type scooterband dat wordt onderscheiden is de All season band. Deze is goed bestand tegen verschillende weertypes en is zoals de term al zegt geschikt voor in zowel de winter- als de zomermaanden. Het grote voordeel is dan ook geen gedoe en moeite met het omwisselen van de banden. En ook met het oog op de kosten is het aanschaffen van één set banden natuurlijk voordeliger dan twee. Het is hierbij echter wel belangrijk om te weten dat All season banden in de winter toch wat minder goed presteren dan traditionele winterbanden en in de zomer meer slijtage vertonen dan zomerbanden.

Lekke band scooter, vervangen of plakken?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zelfs de beste banden kunnen dus wel eens lek gaan. Natuurlijk kun je een lekke band laten vervangen of als je een beetje handig bent deze zelf vervangen. Echter kun je er ook voor kiezen om de band te plakken of te laten plakken. Hiermee kan je flink op de kosten besparen, maar het is alleen aan te raden wanneer het gat zich op het loopvlak van de band bevindt. Wanneer dit niet het geval is, is het omwille de veiligheid beter om toch voor een nieuwe band te kiezen.

Brommerbanden

Niet iedereen weet het, maar scooter- en brommerbanden zijn in wezen eigenlijk hetzelfde product. De termen brommer en scooter worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar wijzen eigenlijk naar hetzelfde gemotoriseerde voertuig, dat dezelfde banden heeft. Wanneer je op zoek bent naar scooterbanden en ze worden omschreven als brommerbanden, dan kun je deze dus prima aanschaffen, mits de juiste bandenmaat natuurlijk.

Verschillende merken scooterbanden

Vandaag de dag zijn er talloze verschillende merken die scooterbanden produceren. Dit omvat zowel B-merken met relatief goedkope scooterbanden, als ook A-merken met duurdere banden van een topkwaliteit. Toch zegt de hoogte van de prijs lang niet altijd alles over de kwaliteit. Er zijn namelijk verschillende goedkopere merken die ook een prima kwaliteit band hebben. Voorbeelden van deze merken zijn bijvoorbeeld Kenda en Deestone. De banden van deze merken gaan lang mee, bieden veel rijplezier, maar zijn bovenal ook gegarandeerd veilig op de weg. Ook merken als Anlas, Bridgestone, Sava en Power1 bieden zowel zomer- als winterbanden aan van een goede kwaliteit. Toch blijven de scooterbanden van het bekende merk Michelin nog steeds één van de beste op de markt.

Michelin scooterbanden

Het merk Michelin bestaat al sinds 1889 en de berg aan ervaring die dit familiebedrijf door de jaren heen heeft opgedaan, is zeer zeker terug te zien in de kwaliteit van de producten die ze aanbieden. Zo worden de scooterbanden van dit A-merk met de grootste precisie geproduceerd en getest en spelen innovaties en constante verbeteringen een belangrijke rol binnen het bedrijf. Hoewel de Michelin banden wel iets aan de duurdere kant zijn in vergelijking met die van sommige andere merken, zijn ze dan ook zeker aan te raden!