• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Cross helm

De Zandri webshop heeft een breed assortiment crosshelmen voor de all-road scooter- en brommer rijders. Al onze helmen zijn veilig en geschikt voor gebruik op de openbare weg, en zijn voorzien van een ECE-keurmerk. Een crosshelm is voorzien van een 'peak', de klep op het voorhoofd van de helm die bescermt tegen laagstaande zon en takken. Ook is het kinstuk anders vorm gegeven voor een betere doorvoer van zuurstof. Lees voor meer informatie over verschillende helmen de Zandri keuzehulp helmen. Vragen? Wij helpen u graag, spreek ons gemakkelijk aan via de chat rechts onderin het scherm.

Crosshelmen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

ECE-keurmerk crosshelm

De afkorting ECE staat voor ‘Economic Commission for Europe’. De activiteiten van de ECE bestaan onder andere uit het opstellen van richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Ook de manier van testen wordt door de commissie voorgeschreven.

Voordat een crosshelm het ECE-keurmerk krijgt moet de helm getest worden. Normaal wordt de kwaliteit van producten door steekproeven gecontroleerd. Het ECE verplicht echter dat elke lading helmen gecontroleerd wordt. Daarbij worden een paar helmen van de productielijn meegenomen en opnieuw aan de voorgeschreven testen onderworpen. Doorstaan deze hoofddeksels de testen niet, dan wordt de hele lading afgekeurd.

Off-road helm

De crosshelm wordt natuurlijk vaak gebruikt op de crossbaan. Door de jaren heen werd de cross behalve steeds veiliger ook steeds mooier. De crosshelm bied geen bescherming voor de ogen en wordt daarom vaak in combinatie met een crossbril gedragen. Een comfortabel pasvorm en veiligheid zijn voor dit type helm natuurlijk zeer belangrijk.

Gevallen met de helm?

Bent u met uw scooterhelm of brommerhelm op in botsing gekomen of gevallen? Als de helm meer dan een tikje heeft opgevangen, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Het dempende vermogen van het materiaal binnen in de helm kan sterk verminderd zijn.

Maatvoering crosshelm

Het is van groot belang dat uw helm de juiste maat heeft. Alleen wanneer een helm goed past, is hij effectief bij een eventuele val. De maat helm die u nodig heeft is makkelijk te achterhalen via deze maatvoeringstabel. Voordat u de helm definitief in gebruik neemt, moet u hem bovendien passen.