• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Schokbreker scooter

Een schokbreker, ook schokdemper genoemd, is een onderdeel van de scooter dat de werking van de vering dempt. De veringen moeten gedempt worden aangezien er anders schade kan komen aan de carrosserie. Deze schokbrekers vind je terug op elk wiel van je scooter, namelijk twee voor de vooras van je scooter en twee voor de achteras. Ze zorgen ervoor dat je comfortabel op je scooter kan zitten. Zo ondervind je bijvoorbeeld minder ongemak wanneer je scooter over een hobbel rijdt.

Schokbrekers
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 540

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 540

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Scooter schokbreker vervangen

De schokdempers van je scooter zullen op een gegeven moment slijten. Net zoals je dit moet doen met andere onderdelen van je scooter, moet je regelmatig de achterveer en de voorvork vering controleren. Hoe lang de veren minstens moeten zijn, vind je terug in het werkplaatshandboek van je scooter. Indien je tijdens de controle merkt dat je veren hier niet aan voldoen of indien de veren lek zijn, kan je je oude schokdempers vervangen.

Hoe monteer je nieuwe schokbrekers?

Afhankelijk van het model van je scooter en de slijtage aan je schokbrekers, zal de montage eenvoudig of wat ingewikkelder verlopen. In het beste geval moet je enkel de bouten losdraaien, waarna je de schokbreker kan verwijderen. Deze klus is snel geklaard door een ervaren sleutelaar, maar het zal niet zo eenvoudig zijn als je je schokdempers voor het eerst zelf vervangt. In dit geval schakel je best hulp in van een professional. Op die manier ben je zeker dat er niets misloopt en dat je zonder problemen kan genieten van de nieuwe dempers op je scooter.

Soorten schokbrekers voor scooters

Er bestaan verschillende schokbrekers voor scooter. De schokdempers zijn afgesteld op de grootte van de scooter en de rijeigenschappen ervan. Op de markt zijn er onder andere kleine, grote, elektromagnetische en elektrische schokdempers. Hieronder vind je wat meer informatie terug over enkele verschillende soorten.

YSS schokbreker

Bij YSS vind je vast en zeker de schokbreker die jij nodig hebt. Je kan deze grotendeels zelf samenstellen, waardoor de schokbrekers nog beter zullen passen bij jou en je scooter. YSS Suspension maakt hun producten in hypermoderne fabrieken, waar ze enkel de allerbeste apparatuur gebruiken voor tests en productie. Schokbrekers van YSS zijn van erg goeie kwaliteit, waardoor je verzekerd bent dat je nog een lange tijd probleemloos op je scooter zal kunnen zitten. De motorvering van je scooter krijgt veel te verduren tijdens de rit. Investeren in goede schokbrekers is dus erg belangrijk. Met een goede set achterveren ga je comfortabel de weg op! YSS biedt verschillende schokbrekers aan: Olie YSS schokbrekers: schokbrekers waarbij de veren gedempt worden door olie Gas YSS schokbrekers: het dempen van de veringen gebeurt met stikstof

Achterschokbreker Bitubo

Deze demper is momenteel de beste die je op de markt kan aankopen voor de Vespa Sprint en de Vespa Primavera. Dankzij deze dempers kan je je stuurgedrag verbeteren en zal je scooter vlotter rijden op de weg. YXB schokbrekers zijn namelijk gevuld met olie en stikstof en zijn daarbovenop geproduceerd uit staal legering van hoogwaardige kwaliteit. Ze zorgen voor een betere balans en een betere wegligging.

Schokbrekers voor ieder type en merk scooter

Piaggio Zip

Ook zijn er schokbrekers voor de Piaggio ZIP scooters. De achterschokbreker in de YXB serie beschikt over goede demp- en veereigenschappen en kan ook gebruikt worden als achterveer voor de Vespa S en de Vespa LX. Voor je Piaggio ZIP kan je dus best kiezen voor de achterschokbreker ZIP.

Vespa Sprint

Je kan ook schokbrekers aankopen voor je Vespa Sprint scooter. Hiervoor kan je onder andere de achterschokbrekers en de voorschokbrekers van Bitubo YXB aankopen, maar je kan ook kiezen voor een schokbreker met en zonder gastank voor deze scooter.

Yamaha Aerox

Heb je een Yamaha Aerox? Voor dit model kan je de schokbreker PRO-X serie van YSS aankopen, maar je kan ook kiezen voor de schokbrekers van DMP en de schokbrekers lucht E-Serie van YSS.