• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter bobines

Een bobine is onmisbaar voor een scooter of brommer. Scooter bobines zorgen ervoor dat de bougie een vonk kan maken. De laagspanning wordt als het ware omgezet in hoogspanning waardoor de verbrandingsmotor kan ontsteken. Zeker als het kouder weer wordt is het handig om een krachtige bobine te hebben zodat je jouw scooter of brommer gemakkelijk kunt starten. Als deze niet goed werkt, zal de bougie geen vonk kunnen maken waardoor er geen verbranding in de cilinder ontstaat. Vocht kan vaak een reden zijn waardoor de bobine kapotgaat. Bij Zandri vind je verschillende soorten bobines die je voor jouw scooter of brommer kunt gebruiken.

Bobine
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 117

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 117

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Montage scooter bobines

Op zoek naar bobine scooter? Scooter bobines zitten bij de cilinder gemonteerd. Bij Zandri helpen we je op weg naar het kiezen van de juiste bobine. Deze is noodzakelijk voor het laten ontsteken van de brandstof. De bobine bevat twee spoelen, een primaire en een secundaire. De bobines die wij leveren worden over het algemeen goed beoordeeld en uit voorraad geleverd. Wanneer jouw scooter of brommer niet meer start of slechter gaat lopen, kan het zo zijn dat de bobine kapot is of kapot aan het gaan is. Dan is het hoog tijd om een nieuwe bougie of nieuwe bobine aan te schaffen, zodat je weer lekker verder kunt toeren op jouw scooter of brommer. Wij verkopen verschillende soorten bobines. Mocht je vragen hebben, dan staan we bij Zandri altijd voor je klaar.

Bobines voor scooters en brommers

De bobine is de oorsprong van het vonkje van jouw motorblok! De accu heeft spanning nodig om jouw scooter of brommer te starten. De accu stuurt de spanning door naar de bobine, deze zet de spanning om in een stroomschokje en deze stuurt het schokje vervolgens door naar de bougie. De bougie zorgt vervolgens voor een vonk, waardoor de verbrandingsmotor kan ontsteken. Wil je een nieuwe bobine bestellen? Zorg er dan voor dat je de bobine bekijkt en zoekt naar artikelnummers, dan weet je zeker dat je het goede artikel hebt. Mocht je er niet uit komen, dan helpen wij je graag

Hoe weet ik of mijn bobine stuk is?

Er zijn verschillende redenen waardoor je kunt weten of je bobine kapot is. Daarnaast is het controleren ervan ook verstandig als je een van de volgende symptomen opmerkt. Het kan zo zijn dat je scooter of brommer helemaal niet meer start, maar je kunt ook verlies van vermogen of acceleratie opmerken. Zodra jouw motorcontrolelampje gaat oplichten kun je jezelf afvragen of dit aan de bobine ligt. Bij Zandri helpen we je graag verder bij het vinden van de juiste bobine scooter.

Scooter ecu

ECU staat voor Engine control unit. Dit is in feite het brein van een scooter. Een scooter ECU regelt de injectie en de ontsteking van de brandstof. Deze zorgt ervoor dat de ontsteking op het juiste moment plaatsvindt. De scooters die geen gebruik meer maken van een bobine CDI werken met een ECU. Achter het vliegwiel/koelvin zit een ontstekingsspoel en pick-up. Dit wordt ook wel de signaalgever genoemd. De ECU rekent uit wanneer er een vonk gegeven moet worden om het verbrandingsproces mogelijk te maken. Deze wordt vervolgens doorgegeven aan de en bobine en deze geeft weer een stroomschok door aan de bougie.

Scooter bobine kopen bij Zandri

Is jouw scooter toe aan een nieuwe bobine? Bij Zandri helpen we je graag verder! Laat jezelf adviseren of kies gemakkelijk de juiste bobine op onze website. Je vindt ze voor verschillende merken zoals Piaggio, Kymco, Peugeot, Honda, Sym, chinese scooters en Tomos. We bieden je de beste prijs-kwaliteitverhouding. Naast een bobine bieden we verschillende andere scooter onderdelen aan. Mocht je er niet uit komen, dan kun je ons altijd bereiken via de service hulplijn en via e-mail.