• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Speed pedelec / snorscooter helmen

Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets waarmee je snelheden tot wel 45 kilometer per uur kan halen. Juist doordat je dit soort snelheden kan halen, is het wel zo belangrijk dat je het voertuig zo veilig mogelijk berijd. Met ingang van 1 januari 2023 is het dragen van een goedgekeurde brom/motorfietshelm of een goedgekeurde speed-pedelec-helm op een snorfiets overal in Nederland wettelijk verplicht. Als je op zoek bent naar een voordelige speed pedelec helm, dan ben je bij zandri op het juist adres.

Speed pedelec / snorscooter helmen
Filters
Tonen als Rooster Lijst

18 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Rooster Lijst

18 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Speed pedelec en (snor)fiets helmen

Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een speed pedelec helm verplicht op de snorscooters. Het moet dan wel een e-bike goedgekeurde helm zijn volgens de norm NTA 8776:2016. Een speed pedelec kan ook wel worden gezien als een snorfiets of als een bromfiets. De helm die je voor deze e-bike koopt, moet dan ook goed passen zodat je hoofd beschermd wordt tegen hoge val snelheden. De helmen lijken op een gewone fietshelm, maar het ontwerp is toch net iets beter, zodat je de juiste bescherming krijgt bij het eventuele vallen.

Wettelijke eisen aan speed pedelec fietshelm

Een speed pedelec fietshelm/ snorscooter helm kun je het beste kopen bij een speciaalzaak; Zandri.nl. Zo weet je altijd zeker dat je een fietshelm hebt waarmee je hoofd ook goed wordt beschermd tegen vallen en stoten. Deze helmen zien er niet alleen stoer uit, maar bieden ook een geweldige bescherming. Veiligheid staat dus bovenaan als het gaat om de wettelijke eisen die er worden gesteld. Daarnaast is het ook zo dat niet alle helmen mogen worden gebruikt. Je bent in Nederland verplicht om een helm te dragen met het NTA 8776 keurmerk. Op andere manieren dien je er ook voor te zorgen dat je veilig de weg opgaat. De helm zorgt er in dat geval niet alleen voor dat je beschermd bent tegen vallen, maar ook dat je goed gezien wordt. Zo is een speed pedelec /snorscooter helm vaak voorzien van reflectie en eventueel van een lampje. Sommige modellen helmen hebben vergrotende led lampjes. Deze verzorgt een betere zichtbaarheid op de weg.

Wat voor soort helm is nodig voor een snorfiets?

Omdat een snorfiets/snorscooter te vergelijken is met een speed pedelec, heb je hier ook speciale helmen voor die ervoor zorgen dat je veiliger de weg op kunt. Deze snorfiets helm is dezelfde helm als die van de speed pedelec. Qua vorm, oppervlakte en kwaliteit verschillen ze wel iets in vergelijking tot fietshelmen. Dit, omdat je met een snorfiets/snorscooter natuurlijk ook te maken hebt met snelheden die hoger liggen dan de gemiddelde ebike.

Welke soorten speed pedelec helmen zijn er op de markt?

Er zijn verschillende speed pedelec/ snorscooter helmen op de markt. Je dient altijd rekening te houden met je eigen wensen als het gaat om het kiezen voor een goede speed pedelec helm. Wel is het belangrijk om altijd te letten op de veiligheidskeurmerken voordat je de helm koopt.

Speed pedelec helm zonder vizier

Veel mensen vinden het fijn als er een beetje wind in het gezicht komt tijdens het rijden of hebben een scooter die al voorzien is van een windscherm. Hierdoor kiezen vele mensen ook voor een helm zonder vizier. Dit ziet er voor sommigen ook veel stoerder uit. Je hebt ook de keuze uit diverse speedpedelec/ snorscooter helmen helmen zonder vizier. Een vizier is ook niet verplicht om te dragen, het zorgt alleen voor wat meer comfort tijdens het rijden. Als je niet wilt gaan voor een vizier, dan is het natuurlijk wel prettig om een hoog windscherm op je snorscooter te hebben..

Speed pedelec helm met vizier

Speed pedelecs/ snorscooters hebben ook helmen met een vizier. Doordat je rijdt, kunnen je ogen geïrriteerd raken door de wind of door stof dat in je gezicht waait. Een vizier heeft dus een belangrijke functie in het beschermen van je ogen. Het vizier is makkelijk op en neer te klappen en daardoor zorgt het ook voor het gemak tijdens het rijden. Doordat het vizier vrij helder is, ondervind je geen visuele ongemakken tijdens het rijden. Ook als je te maken krijgt met heftige weersomstandigheden, kun jij gewoon onbezorgd op je speedpedelec/ snorscooter rondrijden. Het design van deze helmen is strak waardoor je er zeker modieus uitziet.

NTA; het keurmerk voor de speed pedelec helm

Je kunt niet zomaar op zoek gaan naar een speed pedelec/ snorscooter helm. Je zou altijd moeten kijken of de helm is voorzien van een NTA 8776 keurmerk. Dit is een keurmerk dat gegeven is aan de helmen en waarmee er wordt aangegeven dat de helm volgens de wet mag worden gedragen en de juiste bescherming biedt tijdens het rijden op je speed pedelec/ snorscooter. Het keurmerk wordt gegeven aan helmen die voldoen aan alle veiligheidseisen. Een van de eisen is dat de helm moet zijn gemaakt van schokabsorberende piepschuim. Alleen dit materiaal zorgt ervoor dat je hoofd optimaal beschermd is tegen schokken en vallen. Ga ook veilig de weg op met een kwalitatief goede speed pedelec/ snorscooter helm .