• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Remblokken voor je scooter of brommer

Een schijfrem werkt doormiddel van op de remklauw gemonteerde remblokken. Deze remblokken worden tegen de remschijf geduwd, waardoor er wrijving ontstaat en de scooter of brommer zal afremmen. Remblokken spelen dus een grote rol in het afremmen van je scooter of brommer. Het is dan ook erg belangrijk dat deze goed werken en dat ze goed verzorgt worden. Er bestaan veel verschillende soorten en maten, daarom is het goed te weten wanneer je ze moet vervangen en welke soort jouw brommer of scooter nodig heeft. Meestal merk je het direct wanneer je scooter slecht remt of wanneer het stroef loopt. Dit is dan ook het moment om actie te ondernemen.

Remblokken
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 490

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 490

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Remblokjes scooter vervangen


Wanneer je voorrem slecht remt, of het vloeistofniveau van je remvloeistof zakt, is het tijd voor nieuwe remblokken. De rempot op het stuur heeft meestal een kijkvenster zodat je het niveau kan aflezen en weet op hoeveel die slaat. Een laag niveau verteld dus meestal dat je remblokken versleten zijn. Net zoals een nieuwe zuiger kan je ook nieuwe remblokken online bestellen en zelf monteren. Ook hiervoor geld let op welke je koopt en zoek eerst uit hoe het werkt, voordat je zomaar gaat sleutelen aan je scooter.

Waar moet ik op letten met het vervangen van mijn remblokken?

Alles wat je moet weten over scooter remblokken!

Als eerste is het belangrijk dat je het materiaal op dikte moet meten. Dit is het materiaal tussen de basisplaat van de remblok en de remschijf. Is de voering minder dan 5 mm dik, dan zul je de remblokken dus moeten vervangen. Maar ja, hoe doe je dat? En waar moet je rekening mee houden? Als eerste moet je de juiste remblokken aanschaffen, dit kan makkelijk bij Zandri.nl. Om te beginnen moet je de remklauw los maken. Die zit vast met twee bouten aan de voorvork. Hiervoor heb je meestal ringsleutel 13 nodig. Vervolgens moet je de borgpennetjes losmaken. Vaak zitten deze onder een plastiek hoesje of beschermdopje dat je er zo vanaf trekt. Nadat de borgpennetjes los gemaakt zijn kan je de remblokken eruit halen. Nu kan je ze omwisselen met de nieuwe remblokken. Zorg dat je altijd een beetje kopervet doet aan de achterzijde van de nieuwe remblokken voordat je ze plaatst in de remklauw van je scooter. Het frictiemateriaal moet altijd aan de binnenzijde zitten van de klauw. Duw nu de borgpennetjes weer voorzichtig op hun plaats, nadat je ook deze hebt ingevet met kopervet. Ook de remklauw kan er nu weer op. Schuif die voorzichtig over de schijf heen. Als dat is gebeurt kan je de 2 bouten ook weer aandraaien.

Remblokken controleren

Hoe weet je of je het goed hebt gedaan? Door een makkelijke controle. Belangrijk om te weten is, dat je nooit je remhendel in moet drukken wanneer de remklauw los is. De remblokken worden dan tegen elkaar aan geduwd en zijn nog moeilijker los te maken daarna. Gebeurt dit toch wel, probeer dan voorzichtig met een schroevendraaier er tussen ze los te maken.

Nieuwe remblokken online bestellen

Nieuwe remblokken zijn natuurlijk nodig om met je scooter goed te kunnen remmen. Bij het vervangen van je remblokken is het verstandig om ook je remschijven te controleren op beschadigingen of slijtage. Soms is er één van beiden niet meer goed en dus toe aan vervanging. Het is dus ook zeker belangrijk dat ze vervangen worden. Deze kan je online bestellen bij websites zoals die van ons Zandri.nl. Wij verkopen remblokken tegen scherpe prijzen zorg dat je de goede remblokken voor je scooter besteld.  Dat scheelt weer onnodige retourkosten en ergernis.

Versleten remblokken?

Als je een schurend geluid hoort, dan is de kans groot dan de remblokjes versleten zijn en dus vervangen moeten worden. Hierboven is alles te lezen over hoe en wat. Doorrijden met versleten remblokken is absoluut niet slim, dit is gevaarlijk omdat je remmen niet meer goed werken. Tevens Krijg je "ijzer op ijzer". Doordat je remblokken versleten zijn; komt in plaats van de voering het staal van het remblok tegen het staal van de remschijf. Meestal ben je dan al te laat. Wanneer de remschijf hierdoor beschadigt is geraakt moet je die ook vervangen.