• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter jethelmen en brommer retrohelmen

De Zandri webshop heeft een breed assortiment Jethelmen voor de scooter- en brommer rijders. Al onze helmen zijn veilig en geschikt voor gebruik op de openbare weg, en zijn voorzien van een ECE-keurmerk. Rijdt u op een retro scooter of brommer? Dan past een jethelm qua ontwerp en design het beste. Voor meer informatie over het vinden van de juiste helm kunt u terecht bij onze keuzehulp helmen. Of spreek ons aan op de chat rechts onderin het scherm, wij helpen u graag.

Jethelmen-/Retro
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 106

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 106

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

ECE-keurmerk jethelmen

De afkorting ECE staat voor ‘Economic Commission for Europe’. De activiteiten van de ECE bestaan onder andere uit het opstellen van richtlijnen waar producten aan moeten voldoen. Ook de manier van testen wordt door de commissie voorgeschreven.

Voordat een retrohelm het ECE-keurmerk krijgt moet de helm getest worden. Normaal wordt de kwaliteit van producten door steekproeven gecontroleerd. Het ECE verplicht echter dat elke lading helmen gecontroleerd wordt. Daarbij worden een paar helmen van de productielijn meegenomen en opnieuw aan de voorgeschreven testen onderworpen. Doorstaan deze hoofddeksels de testen niet, dan wordt de hele lading afgekeurd.

Populaire retrohelm

De jethelm wordt in de volksmond ook wel retrohelm genoemd. De laatste jaren is dit type helm erg in populariteit gestegen en is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Een aantal namen voor dit type helm zijn:
- jethelm
- retrohelm
- pothelm
- helm met bril

Gevallen met de helm?

Bent u met uw scooterhelm of brommerhelm op in botsing gekomen of gevallen? Als de helm meer dan een tikje heeft opgevangen, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Het dempende vermogen van het materiaal binnen in de helm kan sterk verminderd zijn.

Maatvoering jethelmen en retrohelmen

Het is van groot belang dat uw helm de juiste maat heeft. Alleen wanneer een helm goed past, is hij effectief bij een eventuele val. De maat helm die u nodig heeft is makkelijk te achterhalen via onze maatvoeringstabel. Voordat u de helm definitief in gebruik neemt, moet u hem bovendien passen.