• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Koppeling scooter

De koppeling van een scooter is een belangrijk onderdeel. Hoe vaker je er mee rijdt, hoe sneller deze uiteindelijk gaat slijten. Dit is heel normaal. Hoe weet je of jouw scooter een nieuwe koppeling nodig heeft? Ben je op zoek naar losse onderdelen of een complete set? Bij Zandri helpen we je graag bij het vinden van een nieuwe koppeling voor jouw scooter of brommer en geven we je het beste advies. Overigens staat jouw veiligheid voorop en dien je de koppeling eens in de zoveel tijd te controleren. We bespreken het verder in dit artikel.

Koppeling scooter vervangen

De koppeling van een scooter is onmisbaar en dien je voor jouw eigen veiligheid eens in de zoveel tijd te controleren. Van tevoren dien je te weten of jouw koppeling toe is aan vervanging. Wat is de werking van een koppeling, welke onderdelen zijn er en hoe kun je zien of merken dat hij toe is aan vervanging? We bespreken het verder hieronder.

De werking van een koppeling

De koppeling van een scooter zorgt ervoor dat de motor kan blijven lopen zonder dat je aan het rijden bent. De koppeling van een scooter werkt anders dan de koppeling van een brommer. Een scooter maakt voor de overbrugging gebruik van een V-snaar. Een brommer bevat een brommerketting. De motor kan vrij stationair draaien doordat bij dit stationaire toerental geen contact wordt gemaakt met de bus die er omheen zit en in verbinding staat met het achterwiel. Wanneer er gas gegeven wordt, komt er een kracht op het achterwiel gebracht waardoor je kunt optrekken. Bij Zandri ben je op het juiste adres voor de koppeling van jouw scooter of bromfiets.

Is mijn koppeling kapot of versleten?

Vóórdat je een nieuwe koppeling gaat aanschaffen voor jouw scooter of brommer dien je te weten of dit ook nodig is. Je kunt dit merken aan snelheidsverlies of bijvoorbeeld aan een brandgeur. Hoe snel een koppeling slijt heeft ook te maken met jouw rijstijl. Wanneer je maar moeilijk een bepaald toerental kunt behalen, dan kan dit een teken zijn van een versleten koppeling. Het kan zo zijn dat er maar 1 onderdeel van de koppeling vervangen moet worden. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kun je bij Zandri terecht voor het beste advies.

Koppeling onderdelen

Bij Zandri verkopen we verschillende onderdelen voor de koppeling of complete sets. Vóórdat je besluit om een nieuwe koppeling aan te schaffen raden we je aan de verschillende onderdelen zoals de trekveren, variateur, koppelingsschoentjes en drukveren goed te controleren. Je kunt de koppeling van jouw scooter of brommer zelf demonteren en controleren of je kunt externe hulp inschakelen. Je dient als eerste het koppelingshuis te verwijderen voordat je de koppeling zelf kunt losmaken. Zorg er wel voor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt, zoals een blokkeersleutel en steeksleutel etc.

Scooter koppeling kopen bij Zandri

Een scooter koppeling koop je bij Zandri. Je kunt via deze pagina gemakkelijk de juiste koppelingsonderdelen vinden en online bestellen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van de juiste scooter koppeling.