• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Startmotor scooter

De winter is voorbij en het is eindelijk tijd om je scooter uit de schuur te halen. Echter stuit je bij het elektrisch starten van de scooter op een probleem, je hoort geen tik meer… Er kunnen een aantal dingen aan jouw scooter mankeren. Ten eerste is het een goed idee om te controleren of de accu van de scooter naar behoren werkt. Als er met de accu niks mis is, zou het aan het relais kunnen liggen.

Startmotor

Startmotor testen

Met behulp van een multimeter kun je testen of dit het probleem is. Als het relais naar behoren werkt, is de kans groot dat de startmotor aan vervanging toe is. Een startmotor is een kleine elektromotor die er in combinatie met de startkoppeling voor zorgt dat de scooter naar behoren start. Deze elektrometer is met een tandwiel verbonden met de krukas van de motor. Als je de startknop indrukt, begint de kurkas te draaien waardoor de scooter start. Als je geen tik meer hoort terwijl je de startknop indrukt, zou het heel goed kunnen dat de startmotor aan vervanging toe is.

Startmotoren voor scooters online bestellen

Als je zeker weet dat het aan je startmotor ligt, kun je je online gaan oriënteren op een nieuwe startmotor. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten wanneer je een nieuwe startmotor aanschaft. Ten eerste is het goed om te bedenken of je de startmotor zelf wil vervangen of dat je hiervoor liever een monteur benadert. Voor je deze keuze maakt willen we benadrukken dat een startmotor niet moeilijk te vervangen is! Je kunt het gemakkelijk thuis doen met een set steeksleutels en een doppenset. Verderop in dit artikel geven we meer informatie over hoe je gemakkelijk de startmotor vervangt. Ben je niet heel technisch aangelegd en laat je de startmotor liever door iemand vervangen? Bezoek dan een scooterwinkel bij jou in de buurt. Ten tweede is het belangrijk om je te beseffen dat verschillende merken scooters ook een andere startmotor hebben. Het principe van een startmotor is voor iedere scooter hetzelfde, maar de uitwerking is vaak net even anders. Let erop dat het merk en type van de startmotor overeenkomen met het merk en type van jouw scooter. Ben je op zoek naar een startmotor? Neem dan eens een kijkje in onze webshop, hier vind je verschillende startmotoren en andere scooteronderdelen! Heb je vragen over de aanschaf van een startmotor? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts beantwoorden jouw vragen en helpen je graag verder!

Startmotor vervangen van je scooter

Als je je startmotor ontvangen hebt, kun je hem op je scooter monteren. De benodigdheden voor de montage van de startmotor is een set steeksleutels en een doppenset. We leggen stap voor stap uit hoe de montage in zijn werk gaat.

Stap 1: Haal de spanning van de scooter. Dit doe je door de accu te ontkoppelen. Deze stap is heel belangrijk voor jouw eigen veiligheid.

Stap 2: Maak de oude startmotor los. De startmotor heeft een geribbelde as en vind je bij de meeste scooters aan de buitenzijde van het carter. De startmotor zit meestal vast met twee bouten.

Stap 3: Maak de draden die aan de startmotor zitten los en verwijder de startmotor.

Stap 4: Bevestig de draden aan de nieuwe startmotor.

Stap 5: Bevestig de nieuwe startmotor met twee bouten. Het is aan te raden om voor de montage het tandwiel in te vetten. De startmotor is goed bevestigd als hij in het motorblok geschoven is.

De montagehulp van Zandri

Kom je er met deze instructies niet uit? Op ons YouTube kanaal staat een informatievideo waarmee je hopelijk uit de voeten kunt. Kom je er ook met behulp van onze informatievideo niet uit? Neem dan telefonisch contact op! Onze monteurs staan voor je klaar met hun vakkennis!