• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Ontvetters / cleaner / remreiniger

Er zijn veel industrieën waar veel met vetten, oliën en los vuil wordt gewerkt, zoals bijvoorbeeld de auto -en motorindustrie. Een kwaliteit ontvetter is dus een zeer gewild en essentieel product. Ook voor de scooter -of motorliefhebber mag het niet ontbreken aan een top ontvetter. Wanneer je handen of onderdelen flink besmeurd zijn met moeilijk te verwijderen vetten dan is een goede ontvetter onmisbaar in jouw werkplaats arsenaal.

Ontvetter / cleaner / remreiniger
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Scooter ontvetter

Maar wat zijn nou precies ontvetters en wat maakt een ontvetter een goede ontvetter? Bij een ontvetter wordt door het reinigingsmiddel de olie van het water gescheiden. De moleculen van het schoonmaakmiddel omsingelen de vet moleculen doordat de ene kant (hydrofiel ofwel de kop) water aantrekt en de andere kant van de molecuul (hydrofobe ofwel staart) vetten en olie aantrekt. Hoe sterker de ontvetter des te beter deze scheiding zal plaatsvinden. Niet iedere ontvetter is geschikt voor elke klus. Hele sterke ontvetters zijn vaak een stuk agressiever en dus lang niet geschikt voor alle oppervlakken.

De beste ontvetters voor de werkplaats

Voor het reinigen van de werkplaats is een krachtige ontvetter nodig, omdat hier vaak sprake kan zijn van hardnekkig smeer en vet. Ook hier geldt weer dat de omstandigheden bepalen welke ontvetter je het beste kunt gebruiken. Voor sommige werkplaatsen kan zelfs een professionele ontvetter nodig zijn.

Vette oppervlakken reinigen

Voor het schoonmaken van vette oppervlakken zijn er verschillende mogelijkheden zoals koudontvetters, biologisch afbreekbare ontvetters en in bepaalde omstandigheden heb je een professionele ontvetter nodig.

Biologisch afbreekbare ontvetter

Bij vette oppervlaktes kan je ook te maken hebben met kwetsbare materialen. Koudontvetters zijn vaak vrij agressief en niet zo goed voor het milieu. Daarnaast zijn milieubewuste keuzes helemaal van deze tijd en dus is het aan te raden hierover na te denken bij het kiezen van jouw reinigingsproduct. Gelukkig wordt er steeds meer geïnnoveerd op hoe schoonmaakproducten en ontvetters op een milieubewuste wijze gefabriceerd kunnen worden en het antwoord hierop is de biologisch afbreekbare ontvetter.

Wat is een biologisch afbreekbare ontvetter?

Deze milieuvriendelijke ontvetters zijn meestal op waterbasis en zijn vrij van koolwaterstoffen. Deze vrijwel neutrale micro –emulsie bevat geen schadelijke additieven en is veilig toe te passen op onder andere aluminium, polyester, kunststof, gelakte oppervlakken en rubber. Deze ontvetters zijn, door het vriendelijke karakter van dit schoonmaakmiddel, daarom multi inzetbaar voor bijvoorbeeld het reinigen van diverse type interieur en vloeren, garages en werkplaatsen.

Remreinigers

Welke voertuig je ook neemt, de remmen zijn een essentieel onderdeel en vraagt dan ook om frequent onderhoud. Ben je nalatig in het onderhoud, dan kan dit voor nare ongelukken zorgen of hardere slijtage van de remmen. Een goede remreiniger is daarom onmisbaar in het onderhoud van jouw voertuig en werkt als ontvetter om zo jouw remmen schoon te houden. Het vuil op het wegdek, maar ook de werking van de remmen zelf, kunnen de oorzaak zijn dat jouw remmen snel vuil worden. Een remreiniger werkt als krachtige ontvetter, zodat de remmen steeds optimaal kunnen werken en je je veilig in het verkeer kunt begeven. Heb je nog geen remreiniger in jouw schuur staan, kijk dan eens naar onze remreinigers.

Motorblok ontvetter

Bij een remreiniger denk je natuurlijk meteen aan het onderhouden van de remmen, maar deze effectieve ontvetter is ook te gebruiken om jouw motorblok te ontvetten. Wel moet je uitkijken voor eventuele lak onderdelen van jouw scooter, want een remreiniger kan vrij agressief reageren op de mooie laklaag. Zorgvuldig te werk gaan en eventueel kwetsbare onderdelen afplakken is hier het advies. Alhoewel de remreiniger vanwege de effectieve werking een veel gekozen motorblok ontvetter is, kan het de overweging waard zijn om te kiezen voor een biologisch afbreekbare ontvetter. Door een dergelijke ontvetter te gebruiken zijn de overige meer kwetsbare onderdelen veilig gesteld van een eventuele agressieve reactie. Welke ontvetter je ook gaat kiezen voor jouw scooter onderhoudsbeurt, kijk gerust in ons ruime assortiment aan ontvetters om zo jouw keuze gemakkelijk te kunnen maken.