• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter velgen

Kijk jij er ook zo naar uit om op een zonnige dag een ritje te maken met de scooter? Een scooter is niet alleen handig omdat je wendbaar bent in de grote stad, je kunt hem ook goed gebruiken om de omgeving te bekijken. Als eigenaar van een scooter wil je dat jouw scooter een unieke, sportieve uitstraling heeft. Een perfecte manier om dit te bereiken is door andere velgen op jouw scooter te monteren. Velgen zijn er in allerlei soorten en maten en geven jouw scooter net even die andere look.

Velgen / Wielen

Vespa velgen

Vespa is één van de grootste merken dat actief is op de scootermarkt. De scooters van het merk Vespa worden geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Piaggio. Het merk heeft verschillende scootermodellen uitgebracht zoals de Elettrica, de Primavera en de Sprint. In eerste instantie lijken de modellen niet op elkaar, maar toch is er een overeenkomst. Van alle modellen is zowel de grootte van het voor- en achterwiel 12”. We hebben verschillende Vespa velgen in het assortiment. Zo kun je jouw Vespa de gewenste uitstraling geven.

Vespa Sprint velgen

De Vespa Sprint is het sportieve model van de Vespa. Door de innovatieve motoren geeft dit model jou een volledig nieuwe rijervaring. De Vespa Sprint heeft van zichzelf 12” wielen met aluminium velgen. Heb jij een Vespa Sprint en wil je graag andere velgen? Dan zit je bij ons goed! We hebben verschillende velgensets die op de Vespa Sprint gemonteerd kunnen worden.

Piaggio zip velgen

De scooters van het merk Piaggio worden geproduceerd door hetzelfde bedrijf als de scooters van het merk Vespa. Piaggio levert dan ook net als Vespa betrouwbare scooters van Italiaanse kwaliteit. Een bekend model van de Piaggio is de Piaggio Zip. De Piaggio Zip is een scooter met een zuinige benzinemotor. Ook staat hij erom bekend dat hij goedkoop is in de onderhoud. Met een opbergvak onder het zadel en aan de voorkant van de scooter biedt de Piaggio Zip veel opbergruimte. De Piaggio Zip is een wat kleine scooter en is voorzien van 10” banden. Wil je deze scooter graag voorzien van nieuwe velgen? Dan ben je bij ons op het juiste adres! We verkopen zowel losse velgen als een velgenset voor de Piaggio Zip.

Scooter velg vervangen

Het vervangen van een scooterband is best een opgave. Maar maak je geen zorgen, we leggen het je stap voor stap uit. Het vervangen van het achterste wiel is iets ingewikkelder dan het vervangen van het voorwiel. Om het vervangen van de velgen zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om gebruik te maken van een krik. Hier leunt jouw scooter op terwijl je de velgen aan het verwisselen bent.

Stap 1: Haal alle onderdelen die je belemmeren bij het vervangen van de velg van de scooter af. Onthoud goed waar alle boutjes vandaan komen en sorteer ze desnoods, dit scheelt je bij het monteren van de band een hoop gedoe.

Stap 2: Haal de velg los van de scooter. Afhankelijk van het soort scooter, kan de velg vastzitten op verschillende manieren. Sommige velgen zitten vast met verschillende kleine boutjes, andere met een grote dop van maat 22 of 24.

Stap 3: Laat de banden leeglopen.

Stap 4: Als er geen lucht meer in de banden zit, druk je de scooterband met behulp van een bankschroef of een bandenapparaat naar het midden van de velg.

Stap 5: Maak met behulp van bandenlepels de ene helft van de scooterband los van de velg. Herhaal dit bij de andere kant. Nu de band gescheiden is van de velg is het tijd om je nieuwe velgen te monteren. Plaats als je een band of velg vervangt altijd een nieuw ventiel in de velg.

Stap 6: Smeer wat afwasmiddel op de band zodat het plaatsen van de velg gemakkelijker gaat.

Stap 7: Plaats één kant van de velg in de band.

Stap 8: Wip met behulp van de bandenlepels de andere kant van de band om de velg.

Stap 9: Breng de band met een compressor op de juiste bandenspanning.

Stap 10: Monteer de band op de scooter. De nieuwe velgen zitten nu op jouw scooter en je kunt weer op pad!

De montagehulp van Zandri

Kom je er toch niet uit? Op YouTube staan verschillende instructievideo’s zodat je gemakkelijk de velgen van jouw scooter kunt vervangen. Lukt het met behulp van deze montagevideo’s niet? Dan helpen onze monteurs u graag telefonisch verder!