• Gratis en gemakkelijk retourneren
 • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
 • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
 • Makkelijk uw onderdelen vinden?
  Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Castrol scooterolie

Uw motorolie speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de prestaties van uw motorfiets, inclusief de duurzaamheid ervan. Kies er dus een die het hoogste niveau van prestaties en bescherming biedt. Scooters zijn over het algemeen erg onderhoudsarm, dus motorolie is vrijwel het belangrijkste waar u zich zorgen over moet maken. Volg de instructies van de fabrikant en ververs de olie regelmatig. Ook het vasthouden aan een premium merk zoals Scooters zijn over het algemeen erg onderhoudsarm, dus motorolie is vrijwel het belangrijkste waar u zich zorgen over moet maken. Volg de instructies van de fabrikant en ververs de olie regelmatig. Ook het vasthouden aan een premium merk zoals castrol scooter olie kost misschien iets meer, maar het is net een goedkope verzekering op de langere termijn.

Castrol
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 31

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 31

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Castrol olie bestellen voor je scooter

Als de olie in je scooter niet op zijn best is, zou deze de motor onvoldoende smeren. Daarom is het noodzakelijk om de juiste motorolie te kiezen en deze regelmatig te vervangen. Je kan ook online zoeken op de castrol scooter oliemerk door het type eb merk in te geven. Het advies is elke 500 kilometer het oliepeil te controleren.

Kan elke olie worden gebruikt in een 50cc-scooter?

Om die vraag te beantwoorden: nee! Je moet de gebruikershandleiding raadplegen voor het aanbevolen olietype. Dit hangt oa af van het motorvermogen. Verschillende motorcapaciteiten vereisen specifieke soorten motoroliën; daarom is de beste olie om slijtage te elimineren en maximale efficiëntie en temperatuurstabiliteit te garanderen voor een 150cc-scooter een gewone 0W-40, 10W-30 of 15W-40.

Castrol voor scooters en brommers

De prijzen verschillen naargelang het merk en de specifieke kenmerken van de oliën, maar bedragen tussen 10€ en 20€ per liter. Trap niet in de valkuil om de voorkeur te geven aan een auto-olie om in uw motorfiets te doen. Auto-oliën bevatten inderdaad voor auto's specifieke additieven die schadelijk kunnen zijn voor uw koppeling. Vraag je je af wat de functies zijn van kwalitatieve motorolie ?

 • Motorolie smeert de onderdelen tijdens het rijden.
 • Olie reinigt. De in de motorolie aanwezige additieven maken het mogelijk om de verschillende onderdelen van de motor te reinigen.
 • Olie verbetert de motorafdichting.
 • De olie regelt de motortemperatuur regelt de motortemperatuur af.
 • De additieven maken het mogelijk om de verschillende elementen van de motor te beschermen tegen corrosie van oxidatie.
 • Sommige vormen, strakke vormen tegen vervuiling, verminderen het brandstofverbruik.

Hoe de olieviscositeit af te lezen?

Er zijn verschillende classificaties qua scooterolie,van 5W30 tot 15W40 tot de meest voorkomende 10W40. Wat betekenen deze cijfers precies? Dit is eigenlijk een SAE- standaard (Society of Automotive Engineers). Meer precies, de letter W betekent dat de olie bestand is tegen zeer koude temperaturen (W voor Winter). Het cijfer voor de letter W geeft de viscositeit van de olie in koude toestand aan ; hoe kleiner het getal, hoe vloeibaarder de olie en geschikt voor koude starts bij koud weer. Het getal na de letter W geeft de viscositeit aan in warme toestand , bij 100°C: hoe hoger het getal, hoe beter de olie bestand is tegen hoge temperaturen en sterke spanningen. Houd er rekening mee dat de viscositeit direct gerelateerd is aan de samenstelling van de olie. Zo zijn 5W30- en 5W40-oliën synthetisch, 10W40-olie is semi-synthetisch en 15W40- en 20W50-oliën zijn mineraal.