• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Keuzehulp scooter accu

Welk type accu is er geschikt voor mijn scooter of motor?

Accu's zijn er in zo veel verschillende type's dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is er vaak maar 1 type accu geschikt voor uw scooter/motor.

type-accu

Verschillen tussen zuur-, gel- en lithiumaccu's

Op uw oude accu staat een type (zie foto hier rechts: de eerste letter bijvoorbeeld Y of C is niet van belang, de rest wel!). Wij adviseren u om hetzelfde type te bestellen. Voor 100% zekerheid kunt u de accu nog opmeten. Komen de maten overeen met de maten die wij aangeven in de productomschrijving dan kan het zeker niet verkeerd en heeft u altijd de juiste accu.

Waarom een lithiumaccu?

Wij zijn gestopt met de verkoop van Lithium accu's omdat deze nog niet goed zijn doorontwikkeld voor de motor en scooter. Bij een lichte variant lithium accu gaat deze snel defect. (dit terwijl de levensduur juist langer zou moeten zijn)

Welke merken accu's

Wij hebben diverse merken onderzocht en getest. Daarom hebben wij gekozen voor de volgende merken: Nitro, Yuasa en Yacht.  De merken Yacht en Nitro zijn vergelijkbaar. Welke accu's Nitro niet heeft hebben wij aangevuld met Yacht.

Nitro & Yacht: B-kwaliteit accu, prijs/kwaliteit verhouding is top van deze accu. Levensduur bij normaal gebruik is +/- 2 jaar

Yuasa: A-kwaliteit accu, kwalitatief de allerbeste optie voor uw scooter / motor. Levensduur bij normaal gebruik is +/- 3 jaar

Levensduur accu?

Bij normaal of regelmatig gebruik heeft de accu de langste levensduur. Als u de scooter / motor een langere tijd niet gebruikt, is het heel verstandig om een acculader / druppellader te monteren, dit verlangt de levensduur van de accu enorm. De accu kan namelijk ernstig schade oplopen en zelfs defect raken als u de scooter / motor een langere tijd (langer dan 4 weken) niet gebruikt.