• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Keuzehulp Acculader

Welke accu- / druppellader voor mijn accu?

Drie varianten accu's die het meeste voorkomen zijn zuur, gel of lithium. In ons assortiment is elke acculader die wij verkopen geschikt voor de gel en zuur variant. Voor  lithium accu's hebben wij een speciale variant. Bij deze accu/druppellader staat in de productomschrijving vermeld of deze geschikt is voor de lithium variant.


Het verschil tussen een acculader / druppellader
In principe zijn er maar twee verschillende type's; acculaders en accu/druppelladers. De acculader laadt constant door en kan de accu overladen. Als u een acculader te lang op de accu aansluit is er er kans op overladen. De naam zegt het al: druppellader, deze druppelt de accu langzaam vol en houdt de accu in optimale conditie. Hiermee kunt u de accu niet overladen en druppelt de accu op het juiste niveau.

Hoelang moet ik nou de lader aansluiten op mijn accu.
Dit is verschillend, de druppellader geeft het aan op de display en kan de accu niet overladen. Daarom mag de drupellader eigenlijk onbeperkt aangesloten worden. Heeft u een acculader dan adviseren wij deze 24 uur erop te zetten. Doet de accu dan nog niets? Dan is de accu helaas meestal defect.


Bekijk hier het assortiment accu's en acculaders.