• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Keuzehulp GY6 motorblok (carburateur versie)

Een keer met te weinig olie gereden? Of al heel veel kilometers gemaakt met de scooter en begint de motor merkbaar te verslijten? Dan komt dit vaak neer op een dure rekening als je dat wilt laten fixen. Cilinder, zuiger, krukas, het zijn lastige onderdelen om te vervangen en je bent er veel tijd mee kwijt. Als een garage het voor je doet ben je een hoop geld kwijt aan de uren die gerekend worden.

In het geval u een Chinese scooter heeft kan het voordeliger zijn om het motorblok in zijn geheel te vervangen. Deze zijn relatief goedkoop en vrij eenvoudig te vervangen.

De zogenoemde GY6 motor komt veel voor bij de ‘’Chinese’’ scooters. De basis van deze motoren is  allemaal hetzelfde op enkele verschillen na. De volgende typen motorblokken zijn in omloop. De belangrijkste verschillen wordt hieronder uitgelegd;

  • Motorblok GY6 12 inch korte as
  • Motorblok GY6 10 inch korte as
  • Motorblok GY6 10 inch lange as
  • Motorblok GY6 10 inch lange as 125cc (niet geschikt voor 50cc scooters)
Naamloos

Scooters hebben diverse wielmaten, deze worden in inches aangeduid. Je kunt de maat vinden op de zijkant van de buitenband. Een scooter met 12 inch wielen heeft een wat langer motorblok dan een scooter met 10 inch wielen.  
Controleer vooraf dan ook eerst de bandenmaat van je scooter.

En dan is er nog een verschil tussen de verschillende motorblokken, de lengte van de achteras , ook wel wielas of uitgaande as genoemd. Er zijn namelijk motorblokken met een korte en een lange wielas. Sommige scooters hebben aan weerszijde van het achterwiel een schokbreker zitten. Is dat bij jou het geval? Dan heb je een motorblok met lange as nodig. Heb je een enkele schokbreker aan de achterzijde? Dan heb je het motorblok met de korte as nodig! 

De motorblokken zijn reeds voorzien van de ontsteking met vliegwiel, variateur, koppeling, v-naar en startmotor.

Hou er rekening mee dat de motorblokken die wij leveren onbegrensd zijn. De topsnelheid die je met het nieuwe blok zult behalen zal afhangen van de cdi die gebruikt wordt.  Om de scooter maximaal 25 of 45km/u te laten rijden zul je na plaatsing van het blok vaak nog een geschikte cdi in combinatie met een begrenzingsring in de variateur moeten plaatsen. Vooral door de cdi is het lastig hier op voorhand
aan te geven wat je hier precies voor nodig hebt. Ook het gewicht van de variateurrollen speelt een rol. Het blijft een kwestie van afstellen en uitproberen.

De bovengenoemde motorblokken zijn alleen geschikt voor Chinese scooters geproduceerd voor 2018. Ze zijn niet geschikt voor de vanaf 2018 geproduceerde euro 4 & 5 modellen.

Nieuw motorblok ontvangen, waar op letten?

De motoren die wij leveren zijn nieuw en niet gereviseerd. De motoren worden geleverd inclusief motorolie en transmissieolie. Deze zitten al in het blok. Wij adviseren om toch vooraf de olie te pijlen. Dit om er 100% zeker van te zijn dat er voldoende olie aanwezig is.  Wij adviseren om na 500km de olie te vervangen voor een volsyntetische 10W40 motorolie

olie_10w40

Na 1500km kunnen de kleppen worden gecontroleerd op klepspeling. Bekijk de video op ons Youtube kanaal om te zien hoe dat in zijn werk gaat. De klepspeling van GY6 motoren is 0.10 inlaat & 0.10 uitlaat.

Ontsteking;

Het kan voorkomen dat de ontsteking op het nieuwe motorblok een andere aansluiting heeft dan de oude ontsteking. De Gy6 motoren hebben twee type ontstekingen. Vanwege continue verandering in de fabriek is het lastig aan te geven welke type ontsteking op het motorblok geleverd wordt. In dat geval wissel je de ontsteking (zie video)

gy6
gy2

Montage van het gy6 motorblok :

gy62
gy4

Zandri heeft tevens een montagevideo gemaakt. Hierin is te zien hoe de montage van een nieuw motorblok in zijn werk gaat. Wij raden je aan om deze voor het bestellen te bekijken zodat het duidelijk is wat het werk inhoudt.