• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Kettingslot keuzehulp

De verschillende type kettingsloten
Kettingslot + U-slot
Het slot heeft dezelfde werking als het normale hangslot, bestaat uit drie gedeeltes de ketting, losse beugel en het u-slot. De perfecte oplossing voor de scooter/motor met een kleine opening tussen de velgen, vaak is dan het kettingslot te dik om er doorheen te krijgen. Het u-slot kan u dan wel door de velg halen en hoeft de ketting niet door de velg heen.

Goedgekeurd kettingslot ART
De verzekering wil dat u scooter veilig op slot staat en niet snel gestolen wordt, voor uw scooter/motor geldt dat u een ART 3/4/5 sterren goedgekeurd slot nodig heeft.  Dit is per verzekering verschillend meestal is het vanaf ART 3 (raadpleeg hier uw verzekering voor). Het ART keurmerk is een cetificaat dat wordt afgegeven door stichting ART. Deze certificering is bestemd voor mechanische anti-diefstalproducten voor tweewielers, zoals scootersloten. 

Diverse maten kettingsloten

We hebben de kettingsloten in diverse maten varieerend van 90cm tot 200cm. Indien u de scooter aan een hek/paal wil vast maken zodat deze extra veilig staat, adviseren wij u een kettingslot vanaf 150cm. Zet u de kettingslot nooit aan een paal of hek, dan is het advies om een kettingslot kleiner dan 150cm te nemen.De merken kettingsloten

Wij hebben veel verschillende merken kettingsloten in het assortiment, stichting ART heeft ze getest en een keurmerk gegeven. De keurmerk zegt hoe sterk het kettingslot is hoe hoger, hoe beter.
Dit wil niet zeggen dat ze het kettingslot testen op werking en levensduur dit hebben wij wel voor u bekeken.
A-kwaliteit merken kettingsloten: Luma, Abus, Artago, Axa
B-kwaliteit merken: MKX, Citycat, Power 1. Pro-tectOnderhoud kettingsloten

Kettingslot heeft niet voor Niks een ART goedkeuring dit betekent, dat het kettingslot soms wat stroever op slot kan gaan. Advies smeer het slot regelmatig met WD40, gaat uw slot echt nauwelijks meer los gebruik dan motip slotontdooier, dit verlengt de levensduur van uw kettingslot.