• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Keuzehulp Windschermen

Welk windscherm is geschikt voor uw scooter

Het assortiment van windschermen is erg groot en divers, bij iedere scooter is het windscherm weer anders. U kunt aan de linkerkant van de pagina de filters gebruiken om te zien welk type windscherm geschikt/passend is voor u merk en type scooter.


De verschillende kwaliteiten windschermen

In ons assortiment hebben we een groot aanbod windschermen van diverse merken. Het verschil in kwaliteit zit in de dikte van het windscherm en de pasvorm. Bij de pasvorm van een B-kwaliteit windscherm neemt het meer montagetijd in beslag. Vaak betekent dit in praktijk, dat de montagebeugels nog bijgebogen moeten worden. Doordat B-kwaliteit windschermen vaak onder spanning gemonteerd worden; scheuren ze ook veel sneller.

Het kruislings aandraaien van de montage bouten is cruciaal, elk scherm moet worden afgesteld.

Zowel originele als imitatie windschermen moeten met gevoel en precisie worden afgemonteerd

  • Origineel perfecte pasvorm, vaak is de kwaliteit van het plastic net iets beter en zit er een bevestigingshandleiding bij.
  • A-kwaliteit; net iets betere kwaliteit plastic als de b-kwaliteit, pasvorm is wat minder als origineel .
  • B-kwaliteit; plastic is van iets goedkopere kwaliteit, pasvorm is iets minder als origineel en beter te vergelijken met de A-kwaliteit.

verschil_windscherm_smoke_transparant

De keuze smoke of helder?
Zowel een helder als smoke windscherm beschermt u tegen de koude rijwind, insecten en regen. Het is dus niet gek dat u veel scooters met een windscherm ziet rijden. Een Smoke winscherm ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook een zonwerende functie, het is in feite een grote zonnebril. Het nadeel van smoke is dat u in het donker slechter zicht heeft. Wanneer u twijfelt tussen smoke en helder, kunt u zich het beste afvragen of u de meeste kilometers maakt bij daglicht of in het donker. Wanneer u het meest in het daglicht rijdt kunt u voor smoke kiezen. Rijdt u veel in het donker, dan is helder een betere keuze.


Tips voor montage windscherm

Belangrijk is om goed op te letten dat je de bevesting van zowel de beugels als het windscherm zelf niet te strak aandraait. Kruislinks indien mogelijk en vast is vast, dus niet doordraaien. Als je dit namelijk te hard aan draait, dan staat het windscherm onder een hoge spanning waardoor die kan scheuren en in het ergste geval laat het windscherm los bij het stuur. Ons advies is om af en toe na te lopen of het windscherm nog goed vast zit. Daarnaast is invetten met kopervet  altijd een aanrader!