• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Remklauw scooter

Een remklauw is een essentieel onderdeel van het schijfremsysteem in je scooter. Met een remklauw worden je remblokken namelijk bevestigd en vastgezet, waardoor ze mobiel blijven bij het remmen. De remmen zijn de allerbelangrijkste elementen van je scooter als het om veiligheid gaat. De remklauw zit meestal aan de voorkant van de scooter maar bij sommige scooters zit er een remklauw aan de achterkant. Als de remklauw aan de achterkant zit, wordt er vaak een trommelrem gebruikt. Er bestaan verschillende soorten remklauwen en je kunt ze kopen voor verschillende scootermodellen. Of je nou een Piagio Zip remklauw nodig hebt, een Vespa remklauw, een remklauw voor je Kymco Agility 50 of een remklauw Vespa Sprint, hier bij Zandri vind je de perfecte remklauw voor jouw scooter.

Remklauw
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 205

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 205

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Scooter remklauw versleten?

Net zoals alle andere onderdelen van je scooter verslijten, zal een remklauw op een bepaald moment aan vervanging toe zijn. Je kunt eenvoudig zelf je remklauw vervangen door een nieuwe remklauw aan te kopen en deze te op je scooter te monteren. Bij ons vind je gegarandeerd de remklauw die jij nodig hebt voor jouw scooter, ongeacht het merk en het model. Er zijn meerdere redenen waarom je remklauw plots niet meer goed remt. Hieronder vind je alvast enkele oorzaken van versleten remklauwen.

De remvloeistof

De werking van de remklauw kan verhinderd worden als de remvloeistof op is of als er te weinig remvloeistof in het systeem van je scooter zit. Dit kun je eenvoudig nagaan door het niveau van het reservoir bij de rempomp te controleren. Je vindt dit reservoir terug op het stuur van je scooter. Daarnaast is het nog steeds mogelijk dat er iets mis is met de remolie, ook al is het niveau wel in orde. In dat geval kun je proberen om je remvloeistof zelf te vervangen. Het is mogelijk dat het probleem daarna opgelost is en je remklauw opnieuw naar behoren werkt.

De remblokken

Als het probleem nog niet opgelost is na het vervangen van de remvloeistof, is het aangeraden om de remblokken in je remklauw na te kijken. Remblokken zijn namelijk ook een onderdeel van het remsysteem in je scooter. Ze zorgen ervoor dat je op tijd en geleidelijk kunt stoppen wanneer je afremt. Als de remblokken versleten zijn, zit er geen voering meer op de remblok. Wanneer deze voering versleten is, zal je een schurend geluid horen. Dit is het teken dat je remblokken vervangen moeten worden en je dus nieuwe remblokken zal moeten aankopen.

Scooter remklauw reviseren

Als zowel je remblokken en je remvloeistof in orde zijn en je remklauw toch nog blijft hangen, kun je overwegen om je remklauw te reviseren. Dit is geen makkelijke klus en voor sommige remklauwen bestaan er geen revisiesets. Het is dan aangeraden om een nieuwe remklauw aan te kopen die je zelf kunt vervangen. Dit doe je door de oude klauw van de voorvork te halen en de nieuwe klauw te monteren op je scooter. Na de montage moet je het remsysteem even ontluchten. Je kunt ook best even je remvloeistof vervangen na de montage. Hierna zouden je remmen weer in orde moeten zijn.

Verschillende soorten remklauwen

Zoals eerder gezegd, vind je hier meerdere soorten klauwen voor allerlei verschillende scooters. Je kunt hier een remklauw aankopen voor onder andere de Kymco Agility 50, een Piaggio ZIP remklauw, maar ook voor de Vespa en de Vespa Sprint scooters. Zo is de remklauw Piaggio Zip 4T bijvoorbeeld geschikt voor zowel Piaggio, Vespa als Vepa Sprint, bijvoorbeeld. Daarnaast heb je de keuze tussen zowel zwarte als rode remklauwen. Heb je toch liever een andere kleur? Dan kun je ook remklauwverf kopen om ze zelf een kleurtje te geven. Bij Zandri vind je ten slotte ook alle toebehoren die je nodig hebt bij de montage en het vervangen van je remklauwen.