• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Kroonstuk scooter

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ook op een scooter. Ben je ergens frontaal tegenaan gereden? Dan is de kans groot dat het kroonstuk van je scooter verbogen is. Om de weg weer op te kunnen heb je een nieuw kroonstuk nodig. Het is ook verstandig om te controleren of andere delen van de voorvork niet beschadigd zijn. Weet je niet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw kroonstuk? Maak je geen zorgen! We leggen je precies uit waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuw kroonstuk.

T-stuk / kroonstuk / bovenplaat
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 188

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 188

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Online kroonstuk bestellen voor je scooter

Als je online een kroonstuk bestelt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het goed om je te beseffen dat je niet zomaar het goedkoopste kroonstuk kunt bestellen. Scooters zijn er in allerlei soorten en maten, de kroonstukken van die scooters ook. Het kroonstuk moet compatibel zijn met het merk en het type van jouw scooter. Als je zomaar het goedkoopste kroonstuk aanschaft, zal het waarschijnlijk niet op jouw scooter passen. Als je online een kroonstuk aan wilt schaffen ben je bij Zandri altijd aan het juiste adres. We hebben kroonstukken en andere onderdelen voor vele scootermerken in ons assortiment. Met behulp van onze technische tekeningen vind je het juiste onderdeel en weet je zeker dat het onderdeel dat je aanschaft op jouw scooter past. Heb je toch per ongeluk het verkeerde onderdeel gekocht of ben je niet tevreden? Je kunt de onderdelen kosteloos retourneren.

Kroonstukken voor scooters en brommers

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een kroonstuk is en waar je hem kunt vinden. Een kroonstuk is een T-vormig onderdeel dat bevestigd is aan de bovenkant van de voorvork en aan de voorkant in het frame. Je zet met het kroonstuk als het ware het stuur vast. Door zijn vorm wordt het ook wel het T-stuk genoemd.

Zelf het kroonstuk vervangen

Het monteren van het kroonstuk is een karwei waar je tijd voor vrij moet maken. Als je hier geen tijd voor hebt of als het monteren van het kroonstuk je te ingewikkeld lijkt, kun je ervoor kiezen om het vervangen van het kroonstuk uit te besteden. Als je ervoor kiest om het kroonstuk zelf te installeren en je hulp nodig hebt, kun je bellen met onze monteurs. Zij helpen je graag verder zodat je gemakkelijk het kroonstuk vervangt. We leggen in grote lijnen uit hoe je het kroonstuk vervangt. Om het kroonstuk te vervangen zul je de voorvork moeten demonteren. Om de voorvork los te maken van de scooter zul je het stuur los moeten maken. Indien je een windscherm hebt, haal je deze er eerst af. Als je het stuur hebt losgemaakt, demonteer je de remklauw, het wiel en het spatbord. Nu kun je gemakkelijk de voorvork loshalen en demonteren. Als de voorvork gedemonteerd is, plaats je het nieuwe kroonstuk in de voorvork. Controleer goed of er geen andere onderdelen van de voorvork beschadigd zijn. Is er nog een onderdeel beschadigd? Vervang deze dan ook gelijk zodat je weer veilig de weg op kunt. Het is aan te raden om bij de vervanging van het kroonstuk gelijk de hoofdlagers te vervangen. Als alle onderdelen van de voorvork weer op hun plek zitten, plaats je de voorvork terug en zet je de remklauw, het wiel en het spatbord weer vast. Vervolgens monteer je het stuur. Alle onderdelen zitten weer op hun plek en je kunt weer veilig de weg op!

Heb je vragen over het vervangen van je kroonstuk of over een van onze scooteronderdelen? Neem dan contact op met onze klantenservice! Onze medewerkers zullen met hun vakkennis voor je klaarstaan! Zo brengt jouw scooter je in een mum van tijd weer veilig van a naar b.