• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Variateursets scooter

Wil je jouw scooter graag sneller laten optrekken? Dan is het een goed idee om de variateur te vervangen. De variateur wordt ook wel vario genoemd en laat jouw scooter op een constant toerenaantal draaien. Het wordt ook wel gezien als een automatische versnelling. Een variateurset bestaat uit onder andere uit variateurrollen en poelies. Zodra je gas geeft worden de rolletjes naar buiten geduwd en komen de poelies naar elkaar toe. Hierdoor wordt de v-snaar omhoog geduwd en versnelt je scooter.

Variateur / set
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 303

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 303

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Variateursets online bestellen

Als de variateur toe is aan vervanging kun je ervoor kiezen om hem naar de dichtstbijzijnde scooterzaak te brengen. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit klusje zelf te klaren. Dit scheelt behoorlijk wat geld omdat je de kosten voor een monteur niet hoeft te betalen. Als je ervoor kiest om zelf je variateurset te vervangen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het van belang dat je een variateurset bestelt dat compatibel is met het merk van jouw scooter. Met behulp van onze technische tekeningen vind je gemakkelijk alle onderdelen die passen op jouw scooter. Ten tweede is het goed om je te bedenken wat het doel is van het vervangen van het nieuwe variateurset. Was je variateurset versleten en wil je gewoon een nieuwe aanschaffen? Dan is ieder variateurset dat compatibel is met het merk van jouw scooter geschikt. Wil je jouw scooter sneller op laten trekken en de topsnelheid verhogen? Dan is een race variateurset iets voor jou! Een race variateurset zorgt voor een stabieler toerenverloop en een kleine toename van je topsnelheid.

Variateurset monteren

Als je de juiste variateurset gevonden hebt, moet je hem nog op je scooter monteren. Dit is een vrij gemakkelijk klusje. We leggen in grote lijnen uit hoe dit in zijn werk gaat. Ten eerste demonteer je de carterkap. Vervolgens monteer je een varioblokkeersleutel. Hierdoor blokkeer je de vario en kun je de kurkasmoer demonteren. Als je de kurkasmoer gedemonteerd hebt, kun je de vario uit de scooter halen. Zet de nieuwe vario in elkaar. Plaats de rollen op de juiste plaats en monteer de variogeleiders over de varioramplaat. Als alle onderdelen op de juiste plek zitten, kan het monteren van het variateurset beginnen! Monteer de vario en plaats de v-snaar, het starttandwiel en de kurkasmoer. Draai de kurkasmoer goed aan. Zit er bij jouw variateurset een koppelingsdrukveer? Dan zul je deze ook moeten monteren. Dit doe je door de koppeling te demonteren. Vervolgens maak je met behulp van een blokkeersleutel de koppelingsmoer los. Nu kun je de oude koppelingsdrukveer en de geleidebus demonteren. Plaats de nieuwe koppelingsdrukveer en monteer de geleidebus en het koppelingssegment. Dan kun je de koppelingsmoer weer terugdraaien. Plaats de koppeling weer op de scooter en zorg ervoor dat de v-snaar klemt tussen de poelies. Demonteer de blokkeersleutel en plaats de carterkap. Je variateurset is nu volledig geïnstalleerd! Kom je er toch niet helemaal uit? Op ons YouTube kanaal staan verschillende instructievideo’s waarmee je gemakkelijk je variateurset kunt monteren. Kom je er ook met behulp van deze instructievideo’s niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Variateurset Malossi

Een bekend merk waarvan we vele variateursets in het assortiment hebben is Malossi. Malossi is een van origine Italiaans merk dat bekendheid geworven heeft in de racewereld. Ze focussen zich dan ook vooral op het ontwerpen van scooteronderdelen die gebruikt kunnen worden op het circuit. In de racewereld is veiligheid van groot belang. Je zult met die informatie waarschijnlijk niet raar opkijken dat alle onderdelen van het merk Malossi goedgekeurd zijn voor gebruik op de openbare weg. We hebben naast variateursets verschillende andere producten van het merk Malossi in ons assortiment. Is bijvoorbeeld het gehele variateurset nog niet aan vervanging toe, maar de variateurrollen wel? Ook deze bestel je gemakkelijk in vele maten in onze webshop. Zo kun je altijd met een veilig gevoel de weg op!