• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Spruitstuk scooter

Ben je op zoek naar een spruitstuk voor je scooter, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al het nodige als het op nieuwe onderdelen voor je scooter aankomt. Naast ons aanbod willen we hier natuurlijk ook graag meer over het spruitstuk van de scooter vertellen. Waar dient het voor en wat zijn de beste mogelijkheden? Wij leggen het je uit.

Inlaatspruitstuk
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 321

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 321

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Spruitstuk scooter vervangen

Wanneer moet je het spruitstuk van je scooter precies vervangen. Dat moet je vaak doen als je hem gaat opvoeren, dan moet je zorgen dat alles in lijn is met het motorblok, de carburateur en het membraan. Daarnaast kan het soms ook voorkomen dat er haarscheurtjes in dit spruitstuk zitten. Dan kun je te maken krijgen met valse lucht en ook in dat geval zul je het spruitstuk van de scooter moeten vervangen.

Wat doet een spruitstuk scooter?

Een spruitstuk van de scooter verbindt het motorblok In de carburateur en zorgt er ook voor dat de benzine en lucht in het motorblok komen. Het spruitstuk van de scooter zit op het membraan. Wanneer je de scooter wil opvoeren en je andere uitlaat en carburateur hebt, dan moet je natuurlijk ook het juiste membraan hebben. Membranen van Malossi, Polini of Naraku hebben over het algemeen een grote doorlaat. Hierdoor kan het zogeheten mengsel van lucht en benzine er makkelijker doorheen en het zorgt er ook voor dat er meer mengsel door het membraan kan. Wanneer er meer vulling in de cilinder zit zullen de prestaties van het motorblok toenemen en dan kan er een hoger vermogen bereikt worden. Het spruitstuk is hierbij een belangrijk onderdeel dat zorgt voor de bevestiging van de carburateur en het geleidt het mengsel van benzine en lucht door naar het membraan.

Waar zit de membraan van een scooter?

Wat is dan de locatie van het membraan In de scooter? Het membraan zul je vinden bij de uitlaat van de cilinder. Hij zit dus tussen de cilinder en de carburateur in en het vervangen is vrij makkelijk en heel veel tijd kost het ook niet. Eerst zul je het luchtfilter moeten demonteren en daarna de carburateur Een membraan bevat kleppen die open en dicht gaan op de juiste momenten. Althans, dat is de bedoeling. Wanneer je de grote carburateur hebt dan is het in principe ook noodzakelijk om een groter spruitstuk te kopen als je optimale resultaten wilt behalen. Wanneer je een carburateur hebt van 17,5 mm, dan is het vaak minder noodzakelijk om een ander spruitstuk te kopen dan wanneer je een carburateur hebt van 19 of 21 mm. Wanneer de vrij standaard scooter hebt en dus niet opgevoerd, dan is het belangrijk dat het spruitstuk tenminste in goede conditie is wanneer de scooter al ouder is. Het kan het nog wel eens voorkomen dat er na verloop van tijd haarscheurtjes gaan ontstaan. Dat betekent dat er valse lucht langs kan lekken. In dat geval moet je zeker een spruitstuk vervangen. Dan heb je ook nog de membraanplaten die zorgen dat het membraan wordt afgedicht. Je zou eventueel de originele platen kunnen vervangen door carbon membraanplaten. Er zijn diverse soorten diktes en materialen beschikbaar. Ook kun je kiezen voor een complete plaat, zodat je zelf de plaatjes uit kunt knippen. Wanneer je een scooter serieus wilt opvoeren en een goede afstelling wilt, dan is de juiste dikte van de membraan plaat iets wat niet mag ontbreken. Dikkere membraanplaten zullen pas opengaan bij een hogere onderdruk en ze zullen door de sterkte van de membraan plaat ook iets eerder sluiten. Maar door dunne membraan kleppen kunnen als het ware gaan zweven en dit betekent dat de kleppen op hoge toerentallen niet goed zullen afsluiten.

Spruitstukken voor alle type scooters

Ben je op zoek naar een nieuwe spruitstuk voor je scooter? Zoek dan niet verder. Wij hebben spruitstukken voor alle type scooters. We nemen er nu eventjes een aantal scooters met je door en welke spruitstukken daar voor nodig zijn.

Gy6 spuitstuk

Voor een Gy6 is een spruitstuk nodig dat past op 50cc scooters.

Spruitstuk Vespa

Er zijn speciale spruitstukken die in het bijzonder op Vespa / Piaggio motoren passen. Vaak gaat het om een 2 takt motor.

Spruitstuk Piaggio zip

Een spruitstuk dat geschikt is voor een 50cc 4 takt motorblok is vaak voldoende. Dit is een vrij standaard model spruitstuk.