• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Zijstandaard scooter

Heb je ook wel eens moeite met het parkeren van je scooter? Misschien is een zijstandaard scooter dan iets voor je. Een scooter is namelijk een zwaar object en met een zijstandaard is deze gemakkelijk te parkeren zonder dat er veel kracht voor nodig. Een lichte beweging met je voet is voldoende om de scooter te kunnen parkeren. De zijstandaard is ook nog eens gemakkelijk te monteren. Ideaal toch?

Zijstandaard / jiffy
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 397

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 397

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Verschil tussen een middenbok scooter en een zijstandaard scooter

Er zijn een enkele verschillen tussen een middenbok en een zijstandaard scooter. De ene persoon is meer fan van een middenbok scooter en de andere van een zijstandaard scooter. We zetten de verschillen tussen een middenbok scooter en een zijstandaard scooter graag voor je op een rijtje. De middenbok is niet gemakkelijk te gebruiken, omdat je van de motorfiets moet afstappen en veel energie en kracht moet uitoefenen om de middenbok omlaag te duwen. Middenbokken worden nu vaker gemonteerd bij scooters en andere motorfietsen met een klein volume, omdat ze het gemakkelijker maken om scooters met lichtere motorfietsen te parkeren dan grotere motoren. Met een zijstandaard staat je scooter vaak stabieler doordat de scooter meerdere contactpunten heeft die verder van elkaar af staan. Een middenbok standaard heeft contactpunten die dichterbij elkaar staan. Met een zijstandaard, op een zachte ondergrond, is de kans aanwezig dat de scooter wegglijdt en uiteindelijk omvalt. Hoe groter de voet van de zijstandaard, hoe kleiner de kans is op wegglijden. Verder klikt de middenbok standaard zichzelf omhoog en de zijstandaard heeft een extra zetje van de voet nodig. De middenstandaard is het handigst wanneer de scooter wordt geparkeerd voor service, reparatie of onderhoud. Terwijl de zijstandaard de voorkeur verdient voor snel en gemakkelijk parkeren, wordt de voorkeur gegeven aan de middenstandaard bij parkeren op zachte ondergrond of bij onderhoud en reparatie van de scooter. Parkeren met de zijstandaard kost niet veel tijd en kan zelfs worden gedaan terwijl je op de motorfiets zit. Ook kun je stormschade aan de scooter voorkomen met een zijstandaard. Plaats de scooter wel altijd tegen de wind in. Ben je van plan om de scooter voor een langere tijd te parkeren? De middenbok zal in dat geval meer geschikt zijn. De middenbok zal het grootste deel van het gewicht van de scooter van zijn banden houden.

Verschillende zijstandaarden voor jouw type scooter of brommer

Er zijn veel verschillende zijstandaarden van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Het merk van de zijstandaard dient vaak gelijk te zijn aan het merk van de scooter. Als je twijfelt of een zijstandaard op jouw scooter past, kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We zetten graag enkele zijstandaarden voor je op een rijtje:

Zijstandaard Vespa Sprint

De Buzetti zijstandaard is geschikt voor de Vespa Sprint/Primavera en is gemakkelijk te monteren. De zijstandaard wordt compleet geleverd inclusief bevestiging materiaal.

Zijstandaard Tomos

De zijstandaard Tomos is geschikt voor de Tomos en is gemakkelijk te bevestigen. Deze zijstandaard heeft een vierkante achterbrug en een stoerder uiterlijk.

Zijstandaard Aerox

Er zijn verschillende soorten zijstandaarden voor de Aerox scooter. Er is een keuze tussen de kleur chroom en de kleur zwart. Ook deze zijstandaard is gemakkelijk te bevestigen. Op de scooter is een bevestigingspunt gemaakt. Je dient enkel een uitsparing te maken in de onderkuip.

Zijstandaard Peugeot Fox

De Zijstandaard Honda Wallaroo/Fox is onder andere geschikt voor de Peugeot Fox. Deze zijstandaard is verkrijgbaar in de kleur zwart en wordt op de rechterkant van de scooter gemonteerd.