• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Remschoenen scooter

Remschoenen dragen de remvoering in remtrommelsystemen. Ze zijn een gebogen stuk metaal, met aan één kant een wrijvingsmateriaal. Wanneer de bestuurder remt, dwingt een wielcilinder in het trommelremsysteem de remschoen naar buiten, tegen de binnenkant van de trommel. Hierdoor ontstaat wrijving tussen de voering en de trommel, waardoor de scooter gaat remmen. De kinetische energie wordt afgevoerd als warmte. Remschoenen worden vaak gebruikt voor de achteras, vooral omdat de meeste moderne scooters scherper op hun voorwielen remmen, zodat de temperaturen die de achterremmen moeten verwerken niet zo hoog zijn. Ze minder duur zijn om te produceren dan bijvoorbeeld trommelremsystemen of schijfremmen.

Remsegmenten / schoenen
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 199

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 199

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Scooter remschoenen vervangen

Als jouw remblokken piepen of schuren, is het misschien tijd om de remblokken te vervangen. Je zult aangenaam verrast zijn dat je de remblokken in het schijfremsysteem van jouw scooter snel, eenvoudig en zonder speciaal gereedschap kunt vervangen. Als je het zelf doet, bespaar je ook veel geld. Maar zelfs als je niet geïnteresseerd bent om het werk zelf te doen, is het gemakkelijker om te begrijpen wat jouw monteur je op een dag kan vertellen als je weet wat erbij komt kijken. Bijna alle scooters hebben tegenwoordig schijfremsystemen voor. Remblokken vooraan verslijten meestal sneller dan achterremblokken (houd er rekening mee dat de achterremmen schijf- of trommelremmen kunnen zijn), dus ze moeten vaker worden vervangen. Je moet remblokken vervangen als ze te dun worden, vooral als ze een aanhoudend metaalachtig piepend of knarsend geluid beginnen te maken wanneer je het rempedaal indrukt. Maar geluid alleen is niet altijd de beste indicator, dus je kunt het beste anticiperen wanneer dit zal gebeuren door periodiek de dikte van de pads te inspecteren.

Remsegmenten voor scooters

Remsegmenten voor scooters vind je in ruime assortimenten tegen superscherpe prijzen. Als je wilt remmen ligt de gemiddelde tijd op 0,63 seconden. Het duurt langer voordat je volledig tot stilstand komt als je sneller rijdt. Als je met 48 km / u gaat, duurt het ongeveer 2,39 seconden om te stoppen, maar de afstand die je aflegt is ongeveer 20 meter. Trap altijd op de rem om een veilige afstand te bewaren tussen u en voorliggers. Blijf altijd op de hoogte van jouw omgeving en andere voertuigen, zodat je kunt remmen wanneer dat nodig is. Als jouw scooter is uitgerust met een antiblokkeersysteem (ABS-remmen), kan jouw stoptijd en -afstand iets korter zijn. De weg om te remmen kan beïnvloed worden door de omstandigheden. Gladde wegen, zoals die van hagel of bedekt met sneeuw, zorgen ervoor dat het makkelijk is om te stoppen.

Welke remschoenen set heb ik nodig voor mijn scooter?

Het trommelremsysteem bevat remschoenen, veren, remkabel, remarm, rempaneel en remtrommel. Het werkt op het creëren van wrijving tussen het roterende cilindrische deel, rem en remschoenen die naar buiten drukken. Het schijfremsysteem bestaat uit een remschijf, remklauw en een paar remblokken. In het basisontwerp van het schijfremsysteem van een fiets of scooter is de schijf of rotor aan de buitenkant van het wiel gemonteerd met remblokken aan weerszijden van de schijf. Het hele systeem is verbonden met een dikke vloeistofleiding en de stroperige vloeistof staat bekend als de remolie. De remolie komt uit het oliereservoir dat is aangesloten op de pomp, de remhendel.