• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Scooter sproeiers

Heb je interesse in een nieuwe sproeier voor je scooter? Wij hebben een ruime selectie, sproeiers voor scooters. Je besteld de sproeier bij ons tegen een scherpe prijs. Naast de sproeiers ben je bij ons ook op het goede adres als je opzoek bent naar andere scooter onderdelen. Heb je vragen over het kiezen van de juiste sproeier? Lees dan meer informatie op onze sproeier keuze hulp pagina. Of neem contact op met onze klantenservice, wij geven je graag advies.

Sproeier
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 96

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 96

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat doet een scooter sproeier?

De carburateur van de scooter functioneert pas optimaal als de sproeier de juiste hoeveelheid benzine met de juiste hoeveelheid lucht vermengt. De vorm en de diameter van het sproeiergat bepalen de doorlaat van brandstof. De goede sproeier zorgt dus voor een goed afgestelde verneveling van de brandstof, waardoor de verbranding zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij hebben verschillende maten sproeiers in het assortiment. Denk aan een kleine sproeier en grote sproeier, maar ook verkopen wij scooter sproeiers van diverse merken en kwaliteiten.

Sproeier scooter vervangen

De sproeier van de scooter vervang je pas wanneer je een aanpassing doet aan je motor. Bij een 2-takt motor kun je de verbranding controleren door de naar de kleur van de bougie te kijken. Een goede verbranding is te herkennen aan een koffiebruine kleur. Bij een te schrale verbranding is de kop van de bougie wit uitgeslagen. De sproeier zal dan vergroot moeten worden. Wanneer een motor te rijk staat afgesteld (niet de juiste hoeveelheid brandstof) zul je roetaanslag op de bougie zien.

Scooter sproeier te klein of te groot

Als je zelf de sproeier van je scooter of brommer gaat vervangen, is het belangrijk om de juiste sproeier en gereedschap te gebruiken. Wij raden het vijlen en buigen van onderdelen voor je scooter of brommer af; het zorgt vaak voor technische problemen en veiligheidsrisico’s. Als je je scooter opvoeren gaat, of wanneer je een andere uitlaat geplaatst hebt, dan is het soms slim om een grotere sproeier te plaatsen. Om de juiste maat sproeier te bepalen hebben wij ook verschillende sproeiers sets voor 4 takt en 2 takt.

Verwante onderdelen voor sproeiers

In de categorie sproeiers vind je ook verwante onderdelen. Kijk bijvoorbeeld ook bij:

Advies over cilinders voor scooter of brommer

Vind je het lastig om te bepalen welke onderdelen en toebehoren je nodig hebt voor het vervangen van de scooter sproeier? Bel met een van onze monteurs voor een deskundig advies. Hij kan ook vertellen welk gereedschap je nodig hebt voor het vervangen van een sproeier op je brommers of scooters. Ook kun je onze monteurs bellen als je vragen hebt over het afstellen van je 4 takt scooter. Zandri heeft een snelle levering, dus je hebt je nieuwe sproeier snel in huis!