• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Geschiedenis van de Puch MV

In 1899 begon Janez Puh een fietsenfabriek, in 1901 liep de eerste motorfiets van de band af. Puch is Vooral bekend om zijn bromfietsen uit de jaren zestig en zeventig. De eerste Puch was de Puch MS, deze Puch werd in 1954 gepresenteerd. Doordat de Puch MS was uitgevoerd met een telescoopvering en een geforceerde luchtkoeling, wat voor die tijd zeer modern was. Op de ambachtsschool reden de jongens vooral op buikschuivers, zundapp en kreidler.

Onderdelen Puch MV

De onderhoudt van uw Puch MV

In 1899 begon Janez Puh een fietsenfabriek, in 1901 liep de eerste motorfiets van de band af. Puch is Vooral bekend om zijn bromfietsen uit de jaren zestig en zeventig. De eerste Puch was de Puch MS, deze Puch werd in 1954 gepresenteerd. Doordat de Puch MS was uitgevoerd met een telescoopvering en een geforceerde luchtkoeling, wat voor die tijd zeer modern was. Op de ambachtsschool reden de jongens vooral op buikschuivers, zundapp en kreidler. De meer artistieke mensen voelden zich meer aangetrokken tot Puch. Doordat de vetkuiven vaak meer technische hadden, waren de buikschuiverboys meestal koning van het stoplicht. Het Puch publiek zocht het meer in het customizen van hun Puch MS. De Puch MS en later de Puch MV (vanaf de jaren zeventig) werden vaak voorzien van een levensgevaarlijk hoog stuur wat vaak ook nog extreem breed was. In de loop van de jaren zestig kwam het goedkopere, maar tevens cultmerk Tomos. De Tomos was goedkoper en qua frame zelfs sterker. Toch wordt de Tomos nog steeds vaak gezien als een imitatie PUCH. Rond 1980 verdween de Puch MV uit het bromfietsgamma, toch zijn zowel de Puch MS als Puch MV nog steeds zeer geliefd onder een grote schare liefhebbers.

Bij oldtimers moet u sommige onderdelen vaak vervangen. Het kan lastig zijn om deze onderdelen allemaal te vinden en meestal als u ze vind is het lastig en onduidelijk welk product nou waar zit. Bij Zandri hebben wij ervoor gezorgd dat u makkelijk het onderdeel vindt wat u zoek en dat dit tevens in een duidelijk overzicht staat.