• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

De Yamaha DT / MX in het algemeen

De Yamaha DT MX is een populaire bromfiets uit de jaren tachtig. Hoewel Yamaha niet zo bekend was als zijn Duitse concurrenten zoals Zundapp en Kreidler bestaat het merk Yamaha al vanaf 1954. De Yamaha DT werd geproduceerd vanaf 1978.De Yamaha DT MX was vooral een logische tegenhanger van de eeuwige rivaal Honda. Honda had de MT en MTX, die meer verkocht werden. Voor het publiek wat niet met de hele meute mee wilde en zich wilden onderscheiden was de Yamaha DT een interessant alternatief. Zowel de Yamaha als de Honda hadden een gescheiden smeersysteem aan hun tweetakt motor gekoppeld. Toch was zowel de voorvork als de achter brug van de Yamaha DT MX steviger dan die van de Honda MT. Hoewel de Honda wellicht nog beter te tunen was dan de Yamaha, was het Yamaha blok wel sterker. Ach ja, sommige zweren bij Honda, anderen bij Yamaha. Hoe dan ook de Yamaha DT MX is een 100 procent klassieker geworden!

Onderdelen Yamaha DT, MX

Enthousiaste Yamaha rijders.

Er zijn veel mensen, die net als u, een Yamaha rijden. Er zijn daarom verschillende soorten clubs speciaal voor Yamaha rijders. Zo is er bijvoorbeeld een internationale club genaamd; Yamaha Owners Club. Daarnaast zijn er ook nog heel veel van deze clubs te vinden in Nederland zoals de Yamaha DT Club. Het is natuurlijk prachtig om uw ervaringen met mede enthousiaste Yamaha rijders te delen.

De montage van de onderdelen.

Het kan soms lastig zijn om de door u gekochte onderdelen te monteren op uw oldtimer. Hiervoor kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze technische hulplijn, zij staan u graag te woord en helpen u met alle plezier met het vinden van een gepaste oplossing.