• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Keuzehulp Led verlichting

Welke fitting heeft mijn scooter?

Alle scooters (m.u.v. een classic brommer 6v) zijn voorzien van 12v lampen. Er zijn verschillende soorten fittingen. Hieronder de meest voorkomende lamp fitting in de scooter koplamp:

De meest voorkomende achterlamp betreft  type 12v 21/5w ba15d

Indien u er niet achter komt welke type fitting u nodig heeft, neem dan een kijkje bij onze technische tekeningen.

Wat moet er veranderd worden aan de aansluiting wanneer ik een led lamp ga monteren?

Een ledlamp verbruikt minder stroom. De scooter geeft een bepaalde stroomhoeveelheid door naar het knipperlicht. Indien u van  een gloeilamp naar led lamp overstapt is het knipperlicht relais ontregeld. De knipperlichten knipperen dan ongelijk of te snel. Een weerstand is dan de oplossing! (alleen noodzakelijk bij een knipperlicht)


Het is belangrijk dat indien u de lamp in de koplamp vervangt van halogeen naar een led, dat de verlichting op de scooter wordt aangepast! Zodra u de scooter op contact doet, moet de verlichting direct gaan branden (bij de nieuwste scooters is dit standaard en hoeft er geen aanpassing uitgevoerd te worden). Dat houdt in praktijk in dat een geschakelde plus, naar de lamp dient te worden aangemaakt.

led koplamp units

Een koplamp inclusief led dag rijverlichting geeft u uw scooter een futuristische uitstraling.  Het is verplicht een wit of geel dimlicht aan voorkant van uw scooter te hebben. Bij het monteren van een complete komlampunit vervalt de originele unit. Het monteren hiervan verschilt per scooter. Het vereist tijd en aandacht om het op de juiste manier te laten functioneren.  De halogeen spots hebben namelijk één lichtstand. De led koplamp units zijn niet in hoogte verstelbaar. Dit houdt in dat het zichtveld mogelijk minder kan zijn vergeleken met de originele koplamp unit. De led dag rijverlichting dient op de geschakelde plus aangesloten te worden. Zodra u de scooter op contact doet, moet de verlichting direct gaan branden.

led Knipperlichten

Op het gebied van ‘’optisch’’ tunen zijn de led knipperlichten een erg gewild artikel. De meeste led knipperlichten zijn voorzien van dag rijverlichting. Dit wordt ook wel ‘’audi look’’ genoemd.


Wat is nu het verschil tussen smoke & titanium Knipperlichten?

Een veel gestelde vraag die Zandri krijgt is: wat het verschil is tussen smoke en titanium? Het antwoord is simpel. Smoke is de meest donkere verkrijgbare variant. De titanium is de middenweg tussen helder(transparant) en smoke.