• Gratis en gemakkelijk retourneren
  • Klanten beoordelen Zandri met een 9.4
  • Meer dan 100.000 parts in het assortiment
  • Makkelijk uw onderdelen vinden?
    Bekijk onze technische tekeningen! Klik hier

Alarmen en scootersloten

Een scooter is een populair vervoermiddel. Daarom is het belangrijk om je eigen scooter zo veilig mogelijk op straat kunt achterlaten. Het is dus een vereiste om een goed scooterslot aan te schaffen waarmee je dit kunt doen. Het aanschaffen en gebruiken van een kettingslot is verplicht bij elke scooter. Het is alleen wel zo veilig om te kiezen voor twee soorten sloten. Door dit te doen, ben je misschien langer bezig om je scooter van het slot te halen, maar zorg je er wel voor dat je de kans op het stelen van je scooter verkleind. Kies nu voor het beste scooterslot voor jouw scooter.

Alarm en sloten

De beste scootersloten voor jouw scooter

Het is misschien niet makkelijk om even snel voor een tweede slot te kiezen omdat je zoveel keuze hebt uit verschillende soorten sloten. Om te kiezen is het niet zozeer belangrijk welk soort slot je kiest naast je kettingslot, maar is het wel belangrijk dat je goed kijkt dat het slot een ART-keurmerk heeft. Als je een scooterverzekering wilt, dan is het belangrijk dat je kiest voor minimaal een ART 3 keurmerk. Daarnaast heeft het vooral te maken met je persoonlijke voorkeuren en de mogelijkheden die je hebt.

Waarom een goed scooterslot belangrijk is

Met een kettingslot alleen zal je scooter nog niet veilig genoeg staan. Je zou er een slot naast moeten kiezen om je scooter zo veilig mogelijk te laten staan. Een scooter is een snel en wendbaar voertuig dat je snel even neerzet als je ergens naartoe gaat. Maar tijdens dit 'snelle' kunnen scooterdieven ook hun gang gaan en dan ben je de scooter kwijt. Een scooter is vaak ook wat duurder in de aanschaf dus is het belangrijk om er erg zuinig mee te zijn.

Verschillende type scootersloten

Gelukkig zijn er verschillende type scootersloten die je kunt kopen. Het assortiment scootersloten is erg uitgebreid. Kies vooral voor een sterk slot dat voorzien is van een ART3 keurmerk. Een ART4 slot is ook zeker mogelijk. Een ART4 scooterslot biedt nog net wat meer bescherming. Daarnaast is het ook vooral goed kijken naar welk type slot je prettig vind om te gebruiken en wat voor mogelijkheden er zijn. Hulp nodig bij je keuze? Bekijk dan onze keuzehulp voor kettingsloten.

Kettingsloten

Een kettingslot is gemaakt van een dikke ketting dat aan de banden van de scooter kan worden bevestigd door middel van een hangslot. Met zo'n stevige ketting aan de banden is het niet mogelijk om weg te rijden met de scooter. Het is verplicht om een kettingslot voor je scooter te hebben. En daarnaast is het altijd aan te raden om er nog een extra slot bij aan te schaffen voor nog meer veiligheid.

Hangsloten

Hangsloten worden in combinatie met kettingsloten gebruikt. De hangsloten zorgen ervoor dat de ketting om de banden op slot worden gezet waardoor het wegrijden met de scooter niet mogelijk is. Het slot is te openen met een sleutel.

Schijfremsloten

Dit type slot is bestemd voor scooters en motoren die over een schijfrem beschikken. Deze dient wel gaten of sleuven te hebben waaraan dit slot kan worden bevestigd. Ze zijn gebruiksvriendelijk en kunnen makkelijk mee worden gedragen. Met deze sloten verklein je de kans op het kunnen wegrijden met je scooter, doordat het niet mogelijk is te rijden met een belemmering op de schijfrem. Ook bezit een schijfremslot weinig ruimte in je buddybak.

Contactsloten

Een contact zit standaard op een scooter. Zonder sleutel kun je het contact niet activeren en daarom is het wel zo veilig dat er een slot op het contact zit. Dit is een extra optie die ook enkel met een sleutel te activeren is. Meestal zet je het contact slot op het contact door de sleutel naar links te draaien. Dit slot kan er pas vanaf wanneer je in het bezit bent van de sleutel.

Alarmsystemen

Het is zeker geen slecht idee om een alarmsysteem op je scooter te laten installeren. Als je je bedenkt dat vele scooters worden gestolen omdat ze niet over een extra beveiliging zoals een alarmsysteem beschikken, is het extra de moeite waard om hierin te investeren. Het is vaak makkelijk op de scooter te installeren en te bedienen met een kleine afstandsbediening.

Antirobos sloten

Een van de geavanceerdere soorten scootersloten zijn de antirobos sloten. Een belangrijk onderdeel van dit slot is een kabel die onder zadel in de zijkant van het stuur kan worden bevestigd. Hierdoor dient het kabelslot als een stuurslot. Het is totaal niet mogelijk om te sturen met de kabel die op deze manier wordt bevestigd en dus zullen dieven er ook niet in slagen om ervandoor te gaan met je scooter. Er wordt altijd een handige handleiding meegeleverd zodat je het slot zelf kunt monteren. Daarnaast krijg je er ook een beugel bij waarin je het slot kunt meedragen tijdens het rijden. Dit slot neemt hierdoor weinig ruimte in beslag.

Kabelsloten

Een kabelslot is wat minder geavanceerd en wordt zelfs op fietsen toegepast. Het gaat hier alleen wel om dikkere kabels in het slot omdat het wordt toegepast op een scooter. Deze kabel klik je makkelijk vast om de banden en open je vervolgens weer met de bijgeleverde sleutels.

Beugelsloten

Ook beugelsloten worden toegepast op fietsen. Deze sloten zijn erg populair omdat ze makkelijk te bedienen zijn. De beugel bevestig je om de banden van de scooter en hierdoor is het lastiger wegrijden. De beugel wordt bediend met sleutels die je erbij krijgt.

Muurankers

Muurankers zijn bijvoorbeeld thuis toe te passen. Het anker maak je vast aan de muur of aan de vloer en vervolgens zet je de scooter vast met een kettingslot. Het muur anker wordt geleverd met een montageset zodat je deze zelf kunt bevestigen op de gewenste plaats.

Sloten met een ART keurmerk

Houd er altijd rekening mee dat een beste scooterslot altijd een ART-keurmerk heeft. Dit is een keurmerk dat is uitgegeven door stichting ART. In deze stichting zitten bijvoorbeeld ANWB en BOVAG. De belangrijke doelstelling van deze stichting is 'het verhogen van het algemene niveau van diefstalpreventie in Nederland'. Een scooter slot wordt uitgebreid getest op verschillende factoren en vervolgens wordt er een ART-keurmerk gegeven indien het slot aan de eisen voldoet.

Waarom je scooter slot bestellen bij Zandri

Houd je scooter ook veilig met de sloten die je in het assortiment bij Zandri kunt vinden. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende sloten die voorzien zijn van het ART keurmerk. Daarnaast profiteer je altijd van de laagste prijzen en wordt er zorgvuldig omgegaan met je bestellingen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd de vakkundige klantenservice vragen om advies omtrent de sloten. Bekijk het aanbod nu.